Ankara, Bingöl, Elazığ: 24 tutuklama

Ankara, Bingöl ve Elazığ’da siyasi soykırım uygulamaları kapsamında 24 kişi tutuklandı.

Ankara'da 14 Şubat günü yapılan operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 2’si tutuklandı.

“Sosyal medya hesaplarından örgüt propagandası ve Cumhurbaşkanına hakaret edenler” kapsamında savcılığa çıkarılan Ayhan Kaplan, Abdurrahman Orman, Mehmet Ergen, Mehmet Turan, Bilal Tataroğlu, Dilan Çetin, Gülsüm Özgüç, Nur Sena Haktanır, Sipan Kahraman ve Bauram Özcan serbest bırakılmış, Pianist Dengin Ceyhan “Curmhurbaşkanına hakaret”, Osman Aldeniz adlı kişi ise “Örgüt propagandası” suçlamasıyla Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak, Sincan Cezaevi'ne gönderilmişti.

Avukatların verdiği bilgiye göre, gözaltındakilere hakaret ve tehditte bulunuldu. Polislerin sıklıkla “Bizimle birlikte çalışın” diye psikolojik baskı yaptığı da belirtildi. Gözaltı alınanlar arasında yer alan Recep Okan Yiğit, Gürhan Koyuncu ve Ensar Bozkurt’un ters kelepçe ile saatlerce bekletildiği bildirildi.

Avukatlar, dosya kapsamında halen arananların olduğunu söyledi.

BİNGÖL

Bingöl merkez ve ilçelerinde 13 Şubat'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 15 kişi emniyet ifadelerinin ardından adliyeye getirildi. Savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 15 kişiden 10’u tutuklanırken, 5 kişi ise denetimli serbest bırakıldı.

Tutuklanarak Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen isimler şöyle: DBP PM Üyesi Adnan Sarı, İlhan Çakabay, Serhat Tuma, Edip Kaynar, M. Ali Karadeniz, Özcan Kılıç, Muhammet Hancıoğlu, Sidar Serinyel, Selim Baluken, Kani Sönmez.

Karlıova ilçesine bağlı Hasanova köyü Cir mezrasında yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlardan Şahin ve Rahmi Boylu ile Şükrü Güngör gizli tanık ifadelerine dayandırılarak “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

ELAZIĞ

Elazığ merkez ve Kovancılar ile Karakoçan ilçesinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlardan 9'u tutuklandı.

Tutuklanarak Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen 9 kişinin isimlerine ulaşılamadı.

MALATYA

Ayrıca 13 Şubat'ta Malatya’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 31 kişinin emniyet ifadeleri alındı. Adliyeye getirilen 31 kişiden savcılık ifadesi alınan 5 kişi serbest bırakılırken, 26 kişinin savcılık ifadesi ise devam ediyor.