Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler, katledildikleri yerde anıldı.

Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde Emek Barış ve Demokrasi Mitingi'ne yönelik DAİŞ çetelerinin bombalı saldırısında yaşamını yitirenler, katliamın 15'inci ayında anıldı. Katliamın yaşandığı Ankara Tren Garı önünde düzenlenen anmaya, yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralananların yanı sıra 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 EKİM-DER) temsilcileri katıldı. Eylemde “Hebasını soracağız, affetmeyeceğiz, unutmayacağız” pankartı taşındı.

10 EKİM-DER Başkanı Mehtap Coşkun, 6 Şubat'ta Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilecek duruşmayı sahiplenme çağrısı yaptı. Her ayın 10’nunda olduğu bu ayda yine katliamı anmak üzere burada bir araya geldiklerini belirten Coşkun, “15 aydır en basit anlamıyla acımızı daha yaşamamışken, ülke gündemi her gün değişirken biz mücadele etmekten yılmadık” dedi.

SEYLAN: SES SEDA İSTİYORUZ!

10 EKİM-DER Başkan Yardımcısı İhsan Seylan ise 10 Ekim'den sonra yaraların iyileşmediğini kaydederek, şöyle dedi: “Yaralarımızın kabuk bağlamasına asla müsaade edilmedi. Biz sıkıntılarla geçen 15 anma yaptık. Anma süreçlerinde şunu gördük; herhangi bir şekilde adalet yürüyüşümüzde bir gelişme görmedik. Bir yandan yargılama süreçleri devam ediyor. Yargılama süreçleri de oldukça bizi kırıyor. Biz şunu biliyoruz; eğer buradaki düşen canları unutursak kalbimiz kurusun!” 

Seylan, "Burası bizim çocuklarımızın mezarı” diyerek, burada yaşananların unutulmaması için bir anıt mücadelesi vereceklerini belirtti.

Seylan, “Burasının anıtlaşması için herkes elini vicdanına koymalı. Bütün kamuoyuna duyuruyoruz. Kaybettiklerimizin barış söylemini hatırlatacak şekilde bir anıtın düzenlenmesini istiyoruz. Sessizleşen kamuoyundan bir ses seda istiyoruz” diye konuştu.

BAYKARA: AYDINLATILMADIĞI İÇİN YENİ KATLİAMLAR OLDU

Katliamda yaşamını yitiren Hasan Baykara’nın kardeşi Resul Baykara ise, dünden bugüne yaşanan adalet arayışlarında bir kazanım elde edemediklerini belirtti. Baykara, “Daha katliamın hemen ötesinde, 'eğer Ankara Katliamı aydınlatılırsa, ardındaki güçler çözümlenirse bundan sonra yaşanan katliamlar da önlenir' demiştik. Ancak ne yazık ki Ankara Katliamı çözümlenemedi, arkasındaki güçler de çözümlenemediği için üzerine onlarca katliam yaşandı ve hâlâ insanlar hayatını kaybetmeye devam ediyor” dedi.

Baykara, şunları da söyledi: “İnsan ölmesin. Barış ve kardeşlik içinde bir yaşam önümüzde şenlensin istiyoruz. Burada yaşamını yitirenlerin anısına barış mücadelesinin arkasındayız. Bizler paramparça olsak da tutuklansak da barış söyleminden vazgeçmeyeceğiz."