AP önünde Asuri-Süryanilerden DAİŞ protestosu

Suriye'de DAİŞ çetelerinin Asuri-Süryani köylerine yönelik saldırı ve katliamları başkent Brüksel'de protesto edildi.

Suriye'de DAİŞ çetelerinin Asuri-Süryani köylerine yönelik saldırı ve katliamları başkent Brüksel'de protesto edildi.

Avrupa Parlamentosu (AP) önünde bir araya gelen Asuri-Süryani göçmenler insanlık düşmanı DAİŞ saldırılarının Mezopotamya'nın kadim halklarını tehdit ettiğine dikkat çekti.

Asuri-Süryani örgütlerinin Place Luxembourg'da düzenledikleri eyleme yaklaşık 400 kişi katılırken eylemde yapılan konuşmalarda DAİŞ çetelerinin geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana bölgenin Müslüman olmayan halkları başta olmak üzere halklara saldırdığı ve katliamlar düzenlediği dile getirildi.

Konuşmalarda katliamcı DAİŞ çetelerinin YPG öncülüğünde Kobanê'de durdurulduğuna dikkat çekilirken Asuri-Süryaniler olarak Rojava'nın diğer halklarıyla birlikte otonom tarzda birlikte yaşamak istiyoruz denildi.

Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) adına okunan mesajda ise uluslararası toplumun Cizire Kantonu tanınması ve üzerinde ki ambargonun kaldırılması talep edildi. ESU taleplerini şöyle sıraladı: Cizire, Afrin ve Kobane kantonları tanınmalı ve halkların ortak ve gönüllü olarak yaşamalarının önü açılmalı, Avrupa Birliği resmi olarak Cizire Kantonu ziyaret etmeli, Süryani Askeri Konseyi'ne askeri yardımlar yapılmalı ve Asuri-Süryani örgütlerine politik desteğin verilmeli.