Atina’da Suriye ve Rojava’nın geleceği tartışıldı

Atina’da “Ortadoğu’nun geleceği ve Kürtlerin rolü” konulu panelde konuşan Salih Muslim “Suriye çözüm demokratik federatif çözümdür. Bu Suriye'yi bir arada tutacak tek yoldur” dedi.

Yunanistan’ın başkenti Atina'da bulunan Gazeteciler Cemiyetinde Yunanistan PYD temsilciliği ve Kürdistan Kültür Merkezinin ortaklaşa hazırladığı 'Ortadoğu’nun geleceği ve Kürtlerin rolü’ konulu bir panel gerçekleştirildi.

Panele konuşmacı olarak PYD Eş Başkanı Salih Muslim, Skype aracılığıyla katılırken gazeteci Stavros Ligeros, gazeteci Petros Papakonstantinio, Prof. Agelos Siriyos, Prof. Sotiris Rouso ve PYD Yunanistan temsilcisi İbrahim Müslim paneldeki yerlerini aldı.

Akşam saat 19:00’da başlayan panele yoğun bir ilgi vardı. Panelde, YNK Yunanistan temsilcisi Rewa Babani ve Suriye muhalefetinden bazı grup temsilcileri ve Yunanistan parti temsilcileri de hazır bulundu.

PYD Eş Başkanı Salih Muslim, konuşmasında “Yarın Cenevre’de Suriye ile ilgili görüşmeler yeniden başlatılıyor. Ama bize halen katılım noktasında bir davet ulaştırılmış değil, peki Kürtlerin olmadığı bir masa da nasıl bir çözüm çıkacak” diye sordu. Muslim “Tabi ki bir çözüm çıkmayacak ve diğer Cenevre toplantıları gibi bu toplantı da boşa çıkacaktır” dedi.

Kürtlerin Cenevre’ye çağrılmamasının nedeninin Türk devleti olduğunu söyleyen Salih Muslim “çünkü Türk devleti çözüm istemiyor ve tüm dünyayı oyalıyor” dedi.

Muslim konuşmasının sonunda “Suriye çözüm demokratik federatif çözümdür. Bu Suriye'yi bir arada tutacak tek yoldur. Ve biz Suriye’nin demokratik geleceğinin garantisiyiz” ifadelerini kullandı.

Panele konuşmacı olarak katılan diğer konuşmacılar da Kürtlerin Ortadoğu’daki rolüne dikkat çekerek demokratik tek alternatif olarak Kürtlerin desteklenmesi gerektiği ifade etti.

Panel destek mesajları ile son buldu.