GÖRÜNTÜLÜ

Avrupa’da Türk devletinin soykırım saldırıları protesto ediliyor

Türk devletinin Nusaybin’in Xerabê Bava, Talatê köyüne yönelik katliamları Avrupa’da kitlesel bir şekilde protesto ediliyor.

MİLANO

İtalya’nın Milano kentindeki Duomu meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda Erdoğan faşizminin referandumda milliyetçilerden evet oyu alabilmek için her zaman olduğu gibi yine Kürtleri seçtiği belirtildi.

Eylemde yapılan açıklamada ise Xerabê Bava köyünde uygulanan vahşetin Kürt halkı tarafından unutulmayacağı ve Kürt halkının bir kez daha direneceği dile getirildi.

Milano Kürt Komitesi tarafından yapılan eylemde katledilenlerin fotoğrafları taşındı ve bildiriler de dağıtıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının taşındığı eylemde sık sık, “Viva Öcalan”, “Katil Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan” sloganları atıldı.

TORİNO

İtalya’nın Torino kentinde de Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Nusaybin’in köylerine yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto etti. Kastello meydanında düzenlenen etkinlikte konuşmalar da yapıldı.

Yapılan konuşmalarda Nusaybin’de öldürülenin insanlık olduğunu ve buna sessiz kalınamayacağı belirtildi.

ESSEN

Almanya’nın Essen kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Nusaybin’in Xerabê Bava köyüne yönelik saldırılarını protesto etti.

Essen HBF önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, bir miting düzenledi.

Eylemde bildiri de okuyan Essen Meclis Eş Başkanı Yılmaz Gültekin, daha sonra Almanya hükümetine, derhal Türk devletine zulmün sonlandırılması için girişimde bulunulması çağrısı da yaptı.

Aksi taktirde Alman devletinin de Kürt katliamına ortak olacağını söyledi.

Mitingde sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “IŞİD’çi Erdoğan” sloganları atıldı.

BIENNE

İsviçre’nin Bienne kentinde de Xerabê Bava köyü için eylem yapıldı.

Bienne DKTM'nin çağrısıyla bugün Zentralplatz’da bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı ve dostları bir miting gerçekleştirerek 10 günü aşkın süredir abluka altında olan Nusaybin'in Xerabê Bava köyünde devam eden devlet terörünü protesto etti.

İsviçre basınında takip ettiği mitingde devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından DKTM PYD adına yapılan konuşmalarda Türk devletinin Kürdistan'da yaptığı katliamlara kayıtsız kalınamayacağı vurgulandı. Almanca ve Fransızca bildiriler okundu.

Mitingde ayrıca HDK Bern'in neden ‘HAYIR’ demeliyiz bildirisi okunarak HDP'li vekillerin tutuklanmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. İsviçre de yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı tüm insanların bu yaşanan katliamlara dur demesi ve aydınlık yarınlar için hayır demeleri istendi.

Eylem daha sonra sloganlarla sona erdi.

STOCKHOLM

İsveç’in başkenti Stockholm’de de Ciwanên Azad üyeleri Xerabê Bava ve Taletê’daki zulme karşı pankart eylemi düzenledi ve bildiri dağıttı.

Stockholm’un merkezi tren istasyonunda eyleme geçen Kürt gençleri, yüksek bir merdivene pankart asarak, yüzlerce bildirileri hava attı. Yolcuların arasına dağılan Kürt gençleri “Terörist Türkiye” ve “Faşist Erdoğan” sloganlarını atarak, bildirileri hava atmaya devam etti. İlgi çeken eylemde Xerabê Bava ve Taletê köylerine dönük yapılan işgal ve soykırım operasyonları hakkında bilgi veren yüzlerce bildiri yolculara ulaştı. 

Kürt gençleri, “Xerabê Bava ve Taletê köyleri onurumuz, şerefimizdir” diyerek tüm yurtsever ve devrimci gençleri eyleme çağırdı.

PARİS

Paris'in banliyölerinden Villiers Le Bel, Kadın Meclisi ve Ciwanên Azad Fransa öncülüğünde Türk devletinin Nusaybin'in köylerine yönelik abluka ve saldırıları protesto edildi. 

Villiers Le Bel Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde toplanan Kürdistanlılar Gar önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca "Nusaybin direniyor" sloganları atıldı. 

Villiers Le Bel Garı önüne gelindiğinde KCD-E divan kurulu üyesi Murat Ceylan yaptığı konuşmada şunları belirtti: "Faşist Türk devleti Nusaybin köylerinde katliam yapmak istiyor. Tüm Avrupa ülkelerinin Türk devletinin yaptığı bu katliamlara ve baskılara karşı sessiz kalmaları suça ortak olma anlamına gelmektedir. 
Ama herkes şunu iyi bilsin ki Kürtler girmiş olduğu bu özgürlük mücadelesini sonuna kadar sürdürecek ve kazanacaktır. Bizler Avrupa’da Erdoğan diktatörlüğüne Hayır diyeceğiz, Nusaybin için her gün alanlarda olacağız." 

Eylem "Biji Serok Apo" sloganları ile son buldu.