Avrupa'daki Kürtler 14 Ocak'ta Öcalan'ın özgürlüğünü haykıracak

KCDK-E Başkanlık Divanı, bugünkü yazılı açıklamasında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı 14 Ocak'ta birçok ülkede eylem ve etkinliklerin düzenleneceğini açıkladı.

KCDK-E, 14 Ocak'ta Öcalan'a dönük tecride karşı birçok ülkede düzenlenecek eylem ve etkinliklere güçlü katılım çağrısında bulundu.

KCDK-E Başkanlık Divanı, bugünkü yazılı açıklamasında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı 14 Ocak'ta birçok ülkede eylem ve etkinliklerin düzenleneceğini açıkladı.

"AKP faşizmi ve Erdoğan diktatörlüğünün Başkan Abdullah Öcalan’a karşı uyguladığı tecrit ve sürecin dışında tutuma politikası hala sistematik bir biçimde devam ediyor" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uzun süreden beri avukatların adaya gitmesi, aileyle görüşmenin yapılması, telefon ve mektup hakkının kullanılması gibi temel insani ve politik istemler tamamen keyfi bir biçimde ortadan kaldırılmıştır. Hareketiyle, halkıyla ve ailesiyle görüşmenin yapılmaması hem uluslararası insani haklarının çiğnenmesi, hem de bir halkın önderi olarak çok ağır bir yaptırım ve giderek tamamen kendi ulus ve halkından soyutlama politikasının çok katı bir biçimde uygulanması anlamına gelmektedir.

Daha önce defalarca kez bu durumu asla kabul etmeyeceğimizi deklare etmiş ve Başkan Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan bu çürütme-sürecin dışında tutuma-halkından ve ulusundan soyutlama politikasına karşı Avrupa’da yaşayan Kürt halkı ve onun politik kurumları olarak sınırsız ve kesintisiz bir mücadele içerisinde olacağımızı belirtmiştik.

15 Temmuz'daki askeri darbe girişimine karşı geliştirilen Erdoğan darbesinden bugüne kadar çok daha ağır bir tecridin uygulandığı, izolasyon ve çürütme politikasının yanında artık sağlık ve güvenliğinin tamamen güncelleşen bir konu haline geldiği artık herkes tarafından bilinen bir durum haline gelmiştir."

'ÖCALAN KÜRTLER İÇİN HAYATİ ÖNEMDE'

Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğünün Kürtler için en hayati önemi taşıdığının vurgulandığı açıklamada, "Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarına 14 Ocak 2017 tarihinde birçok merkezde aldığımız karar gereği yapacağımız yürüyüş ve mitinglere katılma çağrısında bulunuyoruz" denildi.

'AKTİF BİR BİÇİMDE KATILALIM'

KCDK-E, açıklamasının sonunda da şu ifadelere yer verdi:

"Almanya’nın birçok merkezinde, Paris, Marsilya, İsviçre, İsveç, Kanada, Norveç, Avusturya, Kanada, Japonya, Avustralya, Yunanistan, Romanya ve daha birçok ülke ve şehirde gerçekleştireceğimiz Başkan Apo’ya özgürlük yürüyüşlerine aktif bir biçimde katılmayı ulusal bir görev olarak ele alma ve bu bilinçle sürece dahil olma sorumluluğunu taşımalıyız. Başkan Apo’yu sahiplenmenin devrime, Kürdistan’a, şehitlere sahip olmak anlamına geldiği bilinciyle bir kez daha 14 Ocak’ta yapacağımız eylem ve etkinliklerde Önder Apo’nun özgürlüğünü haykırmaya çağırıyoruz…"