Avustralyalı ‘Heval Bagok’ Melbourne’de anıldı

YPG saflarında DAİŞ çetelerine karşı savaşırken hayatını kaybeden Avustralyalı Reece Harding (Bagok Serhed) Melbourne Kürt Demokratik Toplum Merkezi’nde yapılan bir törenle anıldı.

Çok sayıda Kürt kurum temsilcisi ve Kürt yurtseverinin katıldığı anmada Demokratik Toplum Merkezi adına konuşan Cengiz Sonkaya, Reece Harding’in Avustralya’dan YPG saflarına katılıp şehit düşen ikinci kişi olduğunu vurgulayarak bunun bu ülkede yaşayan Kürt toplumuna daha fazla görev ve sorumluluk yüklediğini ifade etti.

Sonkaya her iki şehidin Avustralya’daki rahat ve güvenli yaşamını bırakarak Rojava’daki devrime katılmaları ve orada şehit düşmelerinin çok anlamlı bir mesaj olduğunu belirterek, bu şehitlere bağlılığın gereği olarak Rojava’daki devrimin zaferi için herkesin görevlerine daha fazla sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Törene özellikle Reece Harding ile hazırlanan slayt gösterisinde duygulu anlar yaşadı.

REECE HARDING’İN AİLESİNE ZİYARET

Öte yandan Melbourne ve Sydney’de faaliyet yürüten Kürt kurumlarının oluşturduğu dört kişilik eyalet Queensland eyaletinde yaşayan Reece Harding’in ailesine taziye ziyaretine bulundu.

Ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını belirten Harding ailesi, çocukları ile gurur duyduklarını ifade etti.

Kürt heyeti ise ailenin artık Kürt toplumunun bir parçası olduğunu ifade ederek hem cenazesinin Avustralya’ya getirilmesi hem de ondan sonraki süreçte her zaman yanlarında olacakları mesajını iletti.

 

...