Aydar: Seçimler ve Rojava'nın inşası için çalışalım

Belçika Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin kongresinde konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Aydar, seçim çalışmalarını güçlendirme ve Rojava'nın inşasına destek verme çağrısında bulundu.

Belçika  Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin kongresinde konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Aydar, seçim çalışmalarını güçlendirme ve Rojava'nın inşasına destek verme çağrısında bulundu. 

Belçika  Demokratik Kürt Toplum Merkezi, ikinci kongresini yaptı. Liège Demokratik Toplum Merkezi’nde yapılan kongreye KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, KCD-E Eşbaşkanları Murat Ceylan ve Dılşa Osman ile çok sayıda delege katıldı.

'HALKIMIZ SEÇİM ÇALIŞMALARINI GÜÇLENDİRMELİ; ROJAVA İNŞASINA KATILMALI'

Aydar, siyasal süreci değerlendirerek, tarihi bir süreçten geçildiğini vurguladı. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin önemine de değinen Aydar, her kesime ulaşılarak çalışmaların güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Aydar, "Önder Apo bölgede demokratik ve özgür bir yaşamın tüm toplumsal kesimlerin katılımıyla yeniden inşa edilmesi icin muazzam bir çaba harcadı. Ancak AKP bu çabaları yeterince değerlendiremediği gibi hala eski politikalarında ısrar etmektedir" diye konuştu.

Rojava Devrimi'ne de işaret eden Aydar, "Asıl mücadelemiz şimdi başlıyor. Rojava'nın savunması ve inşası Kürdistan'ın savunması ve inşasıdır" diyerek, "Bütün halkımız bu sürece bütün gücüyle katılmalıdır" çağrısında bulundu.

Yapılan seçimde Belçika Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin eşbaşkanlığına Nadire Aslan ve Mustafa Kumral seçildi. 

Kongre, "Bijî Serok Apo", "Jin jiyan azadi" sloganlarıyla sona erdi. 

...