Barış Grubu Üyesi Doğan'a kanser teşhisi

Sağlık durumu cezaevi koşullarından ötürü giderek kötüleşen Barış Grubu üyelerinden Doğan'a kanser teşhisi konuldu.

Sağlık durumu cezaevi koşullarından ötürü giderek kötüleşen Barış Grubu üyelerinden Doğan'a kanser teşhisi konuldu. 
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile Avrupa'dan gelen Barış Grubu üyelerinden Aysel Doğan'ın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. 
Doktorların ısrarı sonucu kısa bir süre önce Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nden Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümüne sevk edilen Doğan'a yumurtalık kanseri teşhisi kondu. Doğan'ın 4 evreli hastalığının 3'üncü evresinde olduğu bildirildi.

DOKTORLAR UYARDI

Çarşamba günü ameliyata alınarak kanserli hücreleri temizlenen Doğan'ın durumu ciddiyetini koruyor. Kanserli hücrelerin başka bölgelere de sıçradığını açıklayan doktorlar, Doğan'ın acilen kemoterapiye alınması gerektiğini kaydetti. 
Doğan'ın avukatları Yargıtay'a tahliye talebinde bulunacak. 

DEVLET ERKEN TEŞHİSİ ENGELLEDİ

AKP-Gülen Cemaati ortaklığında yürütülen "KCK Operasyonları" kapsamında 2011'in Eylül ayında gözaltına alınan ve Malatya Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Doğan'ın sağlık durumu uzun yıllardır kaldığı cezaevi koşullarında bozuldu. Amed'de asker ve cezaevi yönetiminin tutumu nedeniyle hastalığı hakkında erken teşhis konulamayan Doğan, "İçeride bunca ağır tutsak varken ben kendimi nasıl gündeme getireyim" demişti.
Doğan, 12 Eylül 2012 tarihinde Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etmek ve anadilde savunma talebinde bulunmak için 58 gün açlık grevinde kalmıştı.