Bilgen: Hayır yeni bir başlangıç olacak

HDP PM Sözcüsü Bilgen, "Hayır" kampanyasının yeni bir başlangıç olacağını belirtti, "Kamuoyunda hangi algı yaratılmaya çalışılırsa çalışılsın, spekülasyon yapılamayacak şekilde net bir 'Hayır' çalışması yapacağız" dedi.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, referandum sürecinde partisinin izleyeceği yola ilişkin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. 

Hafta sonu yapılan MYK ve milletvekili grubu ortak toplantısı ile PM'de önümüzdeki dönem çalışmalarını planladıklarını belirten Bilgen, "Netleşen çalışmalarımız var: Biri Diyarbakır, biri İstanbul olmak üzere iki deklarasyonla demokratik mücadele çağrısı yapacağız" dedi. Bilgen, Şubat ayının başında da 10 gün boyunca halk toplantıları gerçekleştireceklerini söyledi. 

"Hayır" diyenlerin baskılara uğrayacağına dair kaygıları olduğunu belirten Bilgen, "Hilelere dair kaygımız var. Hayır demenin ne kadar özgür bir ortamda gerçekleşeceğine dair kaygımız var. Hayır diyen çevrelere dönük şimdiden baskılar var. Bu da, sürecin ne kadar antidemokratik olacağının göstergesi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hangi bütçe ile kampanya yürüteceğini soran Bilgen, "AKP mi organize edecek? Cumhurbaşkanı, AKP mitinginde mi konuşacak?" diye sordu.

Bilgen, "Boykot seçeneği düşünüldü mü sorusuna", "Boykot, hiçbir toplantımızda hiç tartışılmadı. Bir alternatif olarak önerilmedi" yanıtını verdi.

Bilgen şöyle konuştu:  "Kamuoyunda hangi algı yaratılmaya çalışılırsa çalışılsın, spekülasyon yapılamayacak şekilde net bir 'Hayır' çalışması yapacağız. Anketlere göre en net seçmen, HDP’li seçmen. HDP'lilerdeki hayır oranı, tüm partilerin hayır oranından daha yüksektir. Bu ülkenin aydınlığı, özgürlüğü, demokrasisi ve barışı Hayır'dan geçiyor. Hayır, yeni bir başlangıç olacak."

Amedspor'a yönelik saldırıyı da kınayan Bilgen, "Amedspor’a son saldırı ve nefret içerikli tezahüratlar, toplumun kamplaşmaya sürüklenmesinin sinyallerinden biri ve nefret suçu" dedi.