Bilgen: Tüm yurttaşlar oylarına sahip çıkmalı

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Ülke krizle karşı karşıyayken, bir kişinin ne olacağının peşine düşmek kabul edilemez. Tüm yurttaşlar oylarına sahip çıkmalı. Vekillerini arasınlar. Onlara mail atsınlar, mektup yazsınlar” dedi.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, önümüzdeki günlerde Meclis’e getirilmesi planlanan “başkanlık sistemini” de içeren anayasa değişikliğinin “gizli anlaşma” olduğuna dikkat çekerek, “Bu ülke yanlış yolda gidiyor. Bu ülke, bir parti, hatta aile devletine doğru sürükleniyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Meclis HDP grup toplantı salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi.  Bilgen, önümüzdeki günlerde Meclis’e getirilmesi planlanan “başkanlık sistemini” de içeren anayasa değişikliğinin “gizli anlaşma” olduğuna dikkat çekerek, mevcut koşullarda bu tarz bir değişiklik yapılamayacağını belirtti. Bilgen, “10 milletvekilimizin cezaevinde tutulduğu bir ortamda anayasa değişikliği tartışmaları yapılıyor. Böyle anayasa değişikliği olmaz. Böyle bir anayasa değişikliği yöntemi olmaz. Bu bir toplum sözleşmesi değil, gizli anlaşmadır” diye konuştu. 

“Başkanlık sistemi” tartışmalarıyla ilgili gündeme gelen yedek milletvekilliğini “Genel başkandan farklı düşünürseniz yedeğiniz hazırda bekliyor’ yaklaşımıyla anayasa yapılamaz” diyen Bilgen, anayasa değişikliğiyle ilgili uzlaşmaya varan Türk Başbakanı Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Bilgen, “Bu ülke yanlış yolda gidiyor. Bu ülke, bir parti, hatta aile devletine doğru sürükleniyor”  şeklinde konuştu.

Eş Başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş da dahil 10 HDP milletvekilinin tutuklandığını ifade eden Bilgen, “Tüm yurttaşlar kendi oylarına sahip çıkmalı. Ülke krizle karşı karşıyayken, bir kişinin ne olacağının peşine düşmek kabul edilemez. Tüm yurttaşlar oylarına sahip çıkmalı. Vekillerini arasınlar. Onlara mail atsınlar, mektup yazsınlar” dedi.