Binali Yıldırım, Oberhausen’de protesto edilecek

Türk Başbakanı Binali Yıldırım’ın Cumartesi günü Almanya’ya gelmesine karşı birçok Alman ve Kürt kurumunun çağrısıyla Cumartesi günü Oberhausen kentinde büyük bir protesto gösterisi düzenlenecek.

Binali Yıldırım’ın Cumartesi günü Oberhausen’da düzenleyeceği mitinge karşı Alman Sol Parti (Die Linke), Sol Parti Gençlik Örgütü ve Avrupa Hayır Platformu’nun çağrısıyla büyük bir protesto mitingi düzenlenecek.

Cumartesi günü saat 11.00’da Oberhausen Hauptbahnhof Haupteingang’da düzenlenecek protesto mitingine Alman, Kürt ve Türkiyeli birçok parti, hareket ve sivil toplum kuruluşu destek veriyor.

Türkiye’deki baskıcı politikaların temsilcisi olan Binali Yıldırım’ın Oberhausen’da faşist rejimin propagandasını yapmasının kabul edilemeyeceği vurgulanan çağrı metninde, AKP liderinin referandumda ‘evet’ çıkması için bu kente geleceği kaydedildi.

Başta Erdoğan olmak üzere benzeri milliyetçi toplantılarda ırkçı duygulara gönderme yapıldığı ve Türkiye’den gelen göçmenlerin kutuplaştırıldığı hatırlatılan eylem çağrı metninde, AKP iktidarının insan hakları ve barış savunucuları ve muhaliflere yönelik ağır baskılarına dikkat çekildi. HDP milletvekillerinin tutuklandığı veya keyfi olarak tehdit edildiği, sendikacılar ve akademisynelerin yanı sıra on binlerce devlet görevlisinin görevden alındığı hatırlatılan metinde, eğitim ve yargıda yapılan tasfiyelere işaret edildi.

Binali Yıldırım’ın başkanlık sistemini hedefleyen Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Almanya’ya geldiği kayddilen çağrı metninde, “Bu sadece Türkiye’deki demokrasi için zararlı olmakla kalmayıp, diktatörlüğün temelinin atılmasıdır” denildi.

Çağrı metninin sonunda ‘Türkiye’deki tek adam diktatörlüğüne hayır’ ve ‘Faşist başkanlık sistemine hayır’ denmesi istendi.