Binler Hrant Dink için buluştu

Katledilişinin 10'uncu yılında Hrant Dink binlerce kişiyi bir araya getirdi.

Ermeni Gazeteci, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilişinin 10’uncu yılı dolayısıyla Harbiye’de bulunan TRT binası önünde binlerce kişi toplandı. “10 yıldır Hrant’ız, adaleti kazanacağız” sloganıyla Dink’in katledildiği Şişli'deki Agos binası önüne doğru yürüyüşe geçildi. Taksim Meydanı'dan TRT binası önüne kadar polisin ablukası altında başlayan yürüyüşte ellerinde karanfiller taşıyan kitlei “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz" yazılı pankartı açtı. 

Polis "Katil devlet hesap verecek" pankartının taşınmasını engellerken, yürüyüşe Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, dilbilimci Necmiye Alpay ve çok sayıda sivil toplum örgütü, demokratik kitle örgütü, siyasi parti ve sendika temsilcisi katıldı. Türkçe, Kürtçe ve Ermenice "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz","10 yıldır Hrant'ız adaleti kazanacağız" dövizlerinin taşındığı yürüyüşte sık sık "Hepimiz Hrant'ız hepimi Ermeniyiz", "Yaşasın halkların kardeşliği" ve "Katil devlet hesap verecek" sloganları atıldı. Agos Gazetesi önünde arama noktalarından geçen kitle slogan ve alkışlarla anmanın yapılacağı yere geldi.

Agos binasına asılan "10 yıldır Özlüyoruz Ahparig" pankartı ve Ermenice ezgilerin seslendiği alanda anma programı başlayacak.