Cenevre ve Brüksel’de Türk devleti protesto edildi

İsviçre’nin Cenevre ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türk devlet güçlerinin Nusaybin’in Xerabê Bava köyüne yönelik düzenlediği saldırılar protesto edildi.

CENEVRE

İsviçre’nin Cenevre kentinde AKP’nin çetelerinin Nusaybin’e bağlı Xerabê Bava köyünde yaptığı baskı ve saldırılar protesto edildi. Ciwanên Azad Cenevre öncülüğünde yapılan eylemde “Yıkılmaya mahkum olan her zaman zulüm ve zulmü yapanlardır” denildi. 

Kürtlere her türlü işkence hakaret ve zulmü yaparak iktidarını korumaya çalışan AKP faşist çeteleri ve hükümetini lanetlemek için Cenevre’de Kürdistanlılar, akademisyenlerin ve gençliğin katılımıyla yapılan mitingle protesto edildi. Eylemde “Katil Erdoğan', “Nusaybin yalnız değildir” ve “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” atıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda saldırılar lanetlenerek, direnişi her alanda büyütmeye ve bütün Avrupa’daki Kürtleri iradelerine sahip çıkmalarına ve alanlara çıkmasını istendi. 

Mont Blanc'ta toplanan kitle öncelikle referandumda herkesi "Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca" olmak üzere 5 dille "HAYIR" çağrısı yaptı. Eylem atılan Fransızca ve Kürtçe sloganlarla toplanan yerde sona erdi.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de de Şehit Beritan Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Xerabê Bava için Avrupa Parlamentosu önünde eylem düzenledi.

Türk devletinin katliamına ilişkin pankart ve fotoğraf taşıyan kitle, “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan” sloganları attı.