Ciwanên Azad'dan çağrı: Direniş ruhuyla alanlara!

Ciwanên Azad, Azad Bike Kampanyası çerçevesinde uzun yürüyüşlere katılmaya ve Kürt Halk Önderi Öcalan'a sahip çıkmaya çağırdı.

Ciwanên Azad Koordinasyonu, başlattığı 'Azad Bike Kampanyası'na ilişkin bugün yazılı açıklamada bulundu ve uzun yürüyüşlere katılım çağrısı yaptı.

Açıklamada, Ortadoğu'da adeta 'Üçüncü Dünya Savaşı'nın yaşandığına dikkat çekilerek, Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin ise kırk yıldır inkar ve imha politikasına karşı mücadele ettiğine vurgu yapıldı.

"Mücadelemizin tarih sahnesine çıktığı günden bugüne dünya ve bölge koşullarında çok köklü değişiklikler ortaya çıkmıştır. Ve bugün Ortadoğu’da yürütülen bu savaşta yeniden bir denge arayışı olacaktır. Bazı güçlerin geriye itilirken bazılarının da daha fazla ön plana çıtığını, uluslararası güçlerin her dakika rollerinin değiştiğini görmekteyiz" denilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Bütün bu denge savaşında Rojava topraklarında bir savaş sürmektedir. Rojava topraklarında gercekleşen devrim kapitalist moderniteye karşı alternatif yaşam modeli olarak bugün kendi savaşını yürütmektedir. Sistem yürütücüleri kendi sonlarının geldiğini görünce bu savaşı daha da kızıştırmış ve Rojava topraklarının direnişi sonucunda '3. Dünya Savaşı' Rojava topraklarında takılı kalmıştır. Özellikle 1. ve 2. dünya savaşlarında ittifak arayışında olan uluslararası güçlerin Ortadoğu'da yürüttükleri 3. Dünya Savaşı'nda boğulmaları an meselesidir. Görünürde ABD ve Rusya arasında dönen bu savaşın arka planında olan bütün güçlerin Ortadoğu'da pay savaşı için halkların katliamlarında esas oyuncular olduğu bilinmektedir. Ve bu güçler bugün kriz ve kaosun yaratıcıları olarak 5 bin yıllık egemenlikçi zihniyetin odak noktasıdırlar.

'ÇİZGİMİZ ÖNDER APO'NUN ÇİZGİSİDİR'

Beş bin yıllık devletçi sistemin krizli olması, iktidarcı devletçi zihniyetin ve onun kapitalist modernist versiyonu olan ulus devletlerin de sorunlara çözüm olmayacağını ortaya koymaktadır. Kapitalist emperyalist sistemin mevcut ulus devletleri küresel kapitalizme uygun hale getirmek istemesi de Ortadoğu'da sorunlara çözüm bulamayacağı gibi, istikrar ve barış da getiremeyecektir. Kapitalizmin Ortadoğu için öngördüğü devlet ve toplum anlayışı Ortadoğu'nun tarihsel toplumsal ve kültürel yapısına uymamaktadır. Toplumlar bunu kabul etmemekte, tepkiyle karşılamaktadır. Halklar artık bu tür devletlerin egemenliği altında yaşamak istememektedirler.

Ortadoğu'dan artık dünyaya yayılan bu modernite savaşında asıl çizgi, faşist sömürgeci hegemon güçlere karşı demokratik ulus inşasıyla özgür insanı yaratan Önder Apo'nun çizgisidir. Büyük mücadele ve emeklerle bugün insanlık için özgürlükçü yasam umudu olan Önder Apo'nun devrimci çizgisine karşı faşist cephe insanlığa ait tüm değerleri ayaklar altına alarak her türlü kirli politikaları uygulamaktadır. Bunun en başında da faşist AKP hükümeti gelmektedir. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nin kazanımlarını hazmedemeyen Erdoğan ve onun çeteleri, Kürdistan toprakları üzerinde uzun bir süredir bir soykırım politikasına başlamıştır ve buna ses çıkarmayan uluslararası güçler her şeyi ona mubah kılmıştır.

Yüzyıllardır Kürt halkı ve Ortadoğu halkı üzerinde yürütülen savaş politikaları artık kendisine bir direniş perspektifi bulmuştur. Bu perspektif de Önder Apo'nun açığa çıkardığı Kürdistan mücadelesindeki direnişçi çizgidir ve bugün başta Kürt halkı olmak üzere ezilen halklar kendine bunu esas alarak bu faşizme karşı her yerde savaşacaktır."

'SAVAŞ GEREKÇESİ...'

Açıklamada, "Önder Apo'nun yarattığı özgür insan modeli bizim için savaş gerekçesi olmalıdır" vurgusu yapılarak, "Kürdistan topraklarında katledilen çocuklar, analar, talan edilen şehirlerimiz bizim için bir savaş gerekçesi olmalıdır. Bizleri kendini unutmuş bir halk olmaktan çıkaran ve özgürleştirmek için yıllardır kendini halkına adayan Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlamak bizim için esas savaş gerekçesi olmalıdır" denildi.

Açıklamanın devamında, Avrupa'da yaşayan devrimci-yurtsever gençlerin rollerini oynamaları gerektiği belirtilerek, "Önünümüze kattığımız başta Önderlik olmak üzere yaşamın asıl yaratıcısı olan kadınla beraber yaşamı ve Kürdistan'ı özgürleştirmek için AZAD BIKE kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız. Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad olarak kendisine yurtseverim, devrimciyim enternasyonalistim diyen her gence çağrımızdır ki; bu kampanyayı esas alarak hepimiz seferberlik halinde alanlarda eylem halinde olmalıyız. Önderliğimizin gerçekleştirdiği özgür insan, özgür yaşamı yaratmanın zamanı geldi" diye kaydedildi.

ÇAĞRI

Ciwanên Azad Koordinasyonu, açıklamasının sonunda ise şunları ifade etti: 

"Kapitalist yaşamı ve tüm erkek egemen zihniyeti ile örülen sistemleri reddetme, buna karşı Reber Apo'nun özgürlükçü yaşamını yaratma, faşist katliamcı zihniyeti, işbirlikçileri yok etme ve bütün bu savaşın merkezi olan hegemon güçlere karşı savaşmayı kendimize temel mücadele gerekçesi olarak alacağız. Bu temelde 'Serok Apo azad bike, Kurdistan azad bike, jiyane azad bike' diyoruz. 

Herkesi daha güçlü bir katılımla komployu kınamak için iki koldan Strasbourg'a yapacağımız uzun yürüyüşlere çağırıyoruz. 

Çiyagerler'in, Harunlar'ın, Axinler'in, Nudalar'ın bize bir kez daha gösterdikleri direniş ruhunu unutmayalım ve bu ruhla alanlara akalım; Önder Apo'nun etrafında kenetlenelim, mücadeleyi büyütelim."