DAİŞ’e ‘Gıda Yardımı’ adıyla cephane

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin üçüncü aşamasında özgürleştirilen köylerde DAİŞ çeteleri üzerinden alınan silahlar, Türkiye ile DAİŞ arasındaki ilişkiye bir daha açığa çıkardı.

Rakka kırsalında ele geçirilen silahlar arasında ‘Gıda Yardımı’ adıyla cephane gönderildiği ortaya çıktı.

TÜRKİYE MENŞELİ SİLAHLAR

Demokratik Suriye Güçleri-QSD tarafından dört gün önce kuşatmaya alınan ardından özgürleştirilen Rakka’nın Mezila köyünde, DAİŞ çetelerine ait silahlar ele geçirildi. Bu silahlar arasında Kalaşinkof piyade, BKC, MG3, RPG 7 gibi ağır silahlarla çok sayıda cephane bulunuyor. El konulan silahlar arasında, ağzı fabrika dikimi olan üç adet pilavlık bulgur torbası da mevcut.

Silahlar arasında bulunan ve mermi doldurularak ağzı fabrikada dikilen bulgur torbaları, Dere Bulgur ve Bakliyat Fabrikasına ait. Dere Bulgur ve Bakliyat Türkiye’nin Karaman şehrinde kurulu gıda fabrikasıdır. Torbaların üzerinde Fabrikanın adres telefon ve faks numaraları var. Dere Bulgur ve Bakliyat Fabrikası adının yazılı olduğu torbaların üzerinde yazılan fabrika adresi şöyle; Organize Sanayi Bölgesi KARAMAN. Tel No: 03802241045. Faks No: 03802241638.  

QSD yetkilileri Türkiye’nin daha önce çok farklı yöntem ve araçlarla DAİŞ’e silah ve cephane gönderdiğini belirtiyor.

KONYA-URFA HATTI

DAİŞ Türkiye ilişkilerine dair daha önce Konya Urfa hattının çok kullanıldığı bu hat üzerinden çok sayıda ve çeşitli malzeme gönderildiği açığa çıkmıştı. Gönderilen malzemeler infilak fitillerinin birçok yerde ve olayda DAİŞ tarafından kullanılmıştı. Ortaya çıkan yeni kanıtlarla bu hattın daha farklı yöntemlerle kullanılarak DAİŞ’e silah ve cephane gönderildiğini ortaya koyuyor.