De Mistura Cenevre -4 öncesi umutlu konuşmadı

Cenevre-4 görüşmeleri öncesinde basının karşısında gecen de Mistura, çok umutlu konuşmadı.

Görüşmeler sürecinde öncelikli amaçlarının ateşkesin sürdürülmesi olduğunu ifade eden de Mistura, Cenevre görüşmelerinin dönüm noktası olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Yarın başlayacak Cenevre-4 görüşmeleri öncesinde akşam saatlerinde Cenevre BM bürosunda basın açıklamasında bulunan BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye’deki ateşkesin devam ettirilmesi ve ateşkes kurallarına uyulmasının Cenevre-4 görüşmeleri için önemli olduğunu ifade etti.

Astana görüşmelerinin önemli olduğunu ifade eden De Mistura, Suriye’de siyasi çözüm aramak amacıyla yapılacak siyasi görüşmelerin Cenevre’de sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

‘ANAYASAYA YAPMA YETKİSİ SURİYE HALKININDIR’

Rusya’nın Esad rejiminden Cenevre görüşmeleri boyunca hava saldırılarını durdurmasını istediğini söyleyen de Mistura, Cenevre görüşmelerinin çözüm adına büyük bir dönüm noktası olarak görülmemesi gerektiğini de dile getirdi.

Yine Cenevre-4 görüşmeleri boyunca tartışılacak konular arasında bulunan yeni anayasa konusuna da değinen de Mistura, “Anaya hazırlanması sadece Suriye halkının yetkisindedir; bizim olmadığı gibi başka kimsenin de değil” dedi.