GÖRÜNTÜLÜ

Dilek Öcalan: İmralı işkence sistemini kıracağız

Moskova’da konuşan HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, "İmralı işkence sistemini yıkacağız. Tek kişi de kalsak tekçi zihniyete hayır diyeceğiz’’ diyerek, tek çözüm yolunun Kürt Halk Önderi Öcalan'ın yol haritası olduğunu belirtti.

Rusya Kürt Kadın Hareketi (TJK-Rusya) tarafından organize edilen ‘Her şey Önder Öcalan için’ toplantı dizisinin ikincisi Moskova’da yapıldı. HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan’ın konuşma yaptığı ve Kürt Kültür Otonomisi’nde gerçekleştirilen halk toplantısına Kürt kurum temsilcilerinin yanı sıra Moskova’da yaşayan Kürdistanlılar katıldı. 

Kürdistan devrim şehitleri için saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan TJK-Rusya Başkanı Culietta Aram, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle dört parça Kürdistan’da ve yurt dışında Kürtlerin seferber olduğuna dikkati çekerek, bu eylemlerin devam edeceğini belirtti. 

ÖCALAN: HALKIMIZ DİZ ÇÖKMEDİ, ÇÖKMEYECEK!

Açılış konuşmasının ardından söz alan HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, toplantı katılımcılarını selamlayarak, Öcalan’ın durumuna ve Kürdistan ile Türkiye’de yaşanan sürece dair değerlendirmelerde bulundu. 
Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan savaşa değinen Öcalan, bu savaşın en fazla da Kürt halkını etkilediğini söyledi.

Savaşın startının aslında Öcalan ile görüşmelerin sonlandırılmasıyla verildiğine vurgu yapan HDP’li Öcalan, AKP hükümetinin bu uygulamayla aslında Kürt sorununu müzakere masasında çözmek istemediğini gösterdiğini kaydetti. 
‘’Kürt halkı ne baskılarla geri adım atacak ne de katliamlarla yok edilecek bir dönemde yaşıyor’’ diyen Öcalan, devamla şöyle konuştu: "Her karış toprağı kanla sulanarak bir direniş geleneği yaratılmıştır. Bu emekleri ve verilen mücadeleyi unutmamız mümkün değildir. Kürt halkı artık korkutulamaz. Bunca şehir yakılıp yıkılmasına rağmen halkımız diz çökmedi, teslim olmadı, bundan sonra da olmayacak."

‘ÖCALAN ÜZERİNDE BÜYÜK BİR TEHDİT VE TEHLİKE VAR’

Öcalan, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin önce İmralı’da uygulanmak istendiğini ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Rütbeli 8 asker helikopterle İmralı’ya inmek istedi. Amaçları Sayın Öcalan’ı esir almak ya da kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktı. Bahsedilen askerler amaçlarına ulaşamayınca Yunanistan’a kaçtılar ve hâlâ orada bulunuyorlar. Bu olaydan sonra zaten var olan kaygılarımız arttı. Sayın Öcalan ile hiçbir şekilde iletişim olanağı söz konusu değildi. Ardından açlık grevleri ve eylemler başladı ve devlet gelişen eylemler karşısında İmralı kapılarını açmak zorunda kaldı. Mehmet Öcalan ile yapılan görüşmede aslında Sayın Öcalan gerekli mesajları verdi. Çözümü istediğini ancak devletin çözüm istemediğini söyledi. O günden beri yine Sayın Öcalan’dan haber yok. Tehdit ve tehlike devam ediyor. Tecrit işkencesi devam ediyor."

'HALKTAN GERİ DÖNECEK'

Türkiye’nin tek partili bir rejime, tek kişinin keyfi yönetimine sürüklenmek istendiğine vurgu yapan Dilek Öcalan, Meclis'teki muhalefetin kararların alınması için yeterli çoğunluğa sahip olmadığını belirterek ekledi: "AKP ile MHP’nin Meclis'ten geçirdiği yeni anayasa maddeleriyle ve uyguladığı OHAL ile neyi amaçladığını çok iyi biliyoruz. Faşizme referandumla geçit vermeyeceğiz, yasa Meclis'ten geçti ama halktan geri dönecek."

‘TEK KİŞİ DE KALSAK HAYIR DİYECEĞİZ!'

HDP’li vekillerin ve belediye eş başkanlarının yanı sıra çok sayıda HDP, DBP yöneticisinin ve kadın kurum çalışanının tutuklandığını anımsatan Öcalan, bu uygulamalarla faşizme direnen Kürt halkının mücadelesinin tasfiye edilmek istendiğini kaydetti. Öcalan, ‘’Ancak buna rağmen halkımız öz yönetim direnişiyle bu saldırılara yanıt verdi. Bu konsepti boşa çıkarmayı başardı. Biz HDP olarak Kürt halkının ve bölge halklarının özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Durmak ölümdür, asla durmayacağız. Tek kişi kalana kadar da mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Faşizm, bütün toplumu tekleştirmek istiyor. Ancak tekçi zihniyete karşı tek kişi kalana kadar da direneceğiz’’ şeklinde konuştu. 

KADINLARA ÇAĞRI

Önemli bir mücadele döneminden geçildiğinin altını çizen Öcalan, kadınlara mücadeleyi yükseltme çağrısı yaparak, şunları kaydetti: "Kadının özgür olduğu sistem, bizim uyguladığımız sistemdir. Eş başkanlık sistemiyle kadına önemli düzeyde bir misyon yüklendi. Aynı şekilde Rojava Devrimi bir kadın devrimidir ve kadınlar her alanda en aktif bir şekilde devrimde yer alıyor. Bundan dolayı faşizm en fazla da kadınlara saldırmakta, kadınları hedeflemektedir. Katliamlara, saldırılara vereceğimiz yanıt, daha fazla örgütlenmek, daha fazla mücadele etmek olacaktır."

'TEK ÇÖZÜM YOLU SAYIN ÖCALAN'IN YOL HARİTASI'

‘’İmralı işkencesini yıkacağız. Sayın Öcalan’ı özgürleştireceğiz. Devlet de şunu bilmeli ki, tek çözüm yolu Sayın Öcalan’ın yol haritasıdır’’ diyen Öcalan, Kürt halkını ve dostlarını Öcalan’a özgürlük eylemlerine güçlü katılmaya çağırdı. 
Konuşmanın ardından Dilek Öcalan, katılımcıların sorularını yanıtladı. 

Toplantı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ve Kürt Özgürlük Mücadelesi'ni sahiplenen sloganlarla son buldu.