Dört kentte çok sayıda gözaltı ve tutuklama

Erzurum, Ağrı, Dersim'de gözaltı ve tutuklamalar devam etti. Yine Kars'ta da ırkçı bir grubun saldırdığı öğrenciler gözaltına alındı.

AKP/Saray rejimi, referandum yaklaştıkça ve 'Hayır' oyları arttıkça siyasi soykırım uygulamalarını hızlandırıyor. 

ERZURUM

Erzurum merkez ve Karayazı ilçelerinde 16 ila 17 Mart’ta evlere düzenlenen baskın sonucu gözaltına alınan ve aralarında HDP, DBP yöneticilerinin de bulunduğu 24 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Savcılık ifadeleri sonrası tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 24 kişiden 16’sı denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakılırken, HDP Karayazı ilçe yöneticileri Ramazan Alaca ve Aydın Özdemir ile Yavuz Karabakan, Murat Karabakan, Sevdin Ağır, Medeni Özmen, Servet Koç ve Mustafa Gül, "Örgüte üye olma" iddiasıyla tutuklanarak Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 

AĞRI

Ağrı ve ilçelerinde ise sosyal medya paylaşım sitelerinde “Örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla düzenlenen ev baskınlarında 23 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

DERSİM

Dersim’de dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 15 kişiden 9’u dün emniyette ifadeleri alınmadan savcılığa çıkarıldı. Savcılığa çıkarılan 9 kişiye “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla sorular yöneltildi. Savcı, ifadelerin ardından 9 kişiyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. 
Mahkemeye sevk edilen 9 kişiden kayyum atandıktan sonra işine son verilen Belediye Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Kasun, belediye çalışanları Berna Çelebi ve Bedri Akyol, KHK ile kapatılan MEYA-DER Eşbaşkanı Hayrettin Baba ile DBP İl Yöneticisi Yaşar Ateş ile Ayhan Çelik adlı kişi “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. 
Aralarında Dersim Radyo Munzur Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mehmet Çağrı ve DBP PM üyelerinin de bulunduğu 6 kişi ise emniyette tutuluyor.

KARS

Kars Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde referandum için hazırlanan “Hayır” şarkıları eşliğinde halay çeken öğrencilere, ırkçı bir grup saldırdı. Polis ise halay çeken gruba saldırınca arbede yaşandı. Olayın ardından gözaltına alınan öğrencilerin olduğu öğrenildi.