Elazığ ve Amed'de 15 tutuklama

Elazığ ve Amed'de siyasi soykırım uygulamaları kapsamında 15 kişi tutuklandı.

AKP/Saray rejiminin teslim alamadığı Kürt halkına dönük siyasi soykırım uygulamaları sürüyor. Elazığ'da 14, Amed'de 1 kişi daha tutuklandı.

ELAZIĞ

Elazığ’da 6 Ocak günü “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında HDP İl Eş Başkanı ve yöneticilerinin de bulunduğu 18 kişi, Elazığ Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde 17 gün tutulmalarının ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 18 kişiden 14’ü tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Tutuklananların isimleri şöyle: HDP Elazığ İl Eş Başkanı Ayfer Yılmaz, HDP Merkez İlçe Yöneticisi Nihat Akdemir, eski DBP İl Eş Başkanı Turan Çelik, HDP İl Yöneticisi Osman Görgülüer, HDP Karakoçan/Sarıçan Belde Yöneticisi Yusuf Koç, Bilal Yergin, Fahrettin Bingöl, Gülbahar Arslan, Hasan Döner, M. Fatih Ormangören, Yaşar Mersin, Necmettin Ersöz, Tekin Karadoğan ve Ayhan Doğan."
Soruşturma kapsamında bir kişi hakkında da yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. 

AMED

Amed, Urfa ve Antalya'da 30 Aralık’ta yapılan baskınlarda gözaltına alınan DBP MYK Üyesi Salih Akdoğan, HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Bayram Altun, eski DBP PM Üyesi Ercan Akyol, Siyasetçi Mazhar Öztürk ve Gazeteci Hasan Alma, dün çıkarıldıkları savcılıkça, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 5 kişiden Mazhar Öztürk "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanırken, diğer 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 4 kişiye yurt dışına çıkış yasağı da getirildi.