Emre Aslan İsviçre’de anıldı

Kobanê savunmasında DAİŞ çetelerine karşı savaşan MLKP savaşçısı Emre Aslan İsviçre’nin Basel, Lozan, Zürih ve Bern kentlerinde yapılan etkinliklerle anıldı.

Kobanê savunmasında DAİŞ çetelerine karşı savaşan MLKP savaşçısı Emre Aslan İsviçre’nin Basel, Lozan, Zürih ve Bern kentlerinde yapılan etkinliklerle anıldı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinlikler Emre Aslan şahsında savaşta yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başladı.

Emre Aslan, Özgür Ertan, Kader Korkmaz, Sibel Bulut, Nejat Suphi Ağırnaslı, Oğuz Saruhan, Serkan Tosun, Arin Mirkan ve Kobanê’de yaşamını yitiren birçok devrimcinin fotoğrafları ile hazırlanan etkinlik sinevizyon gösterimiyle devam etti.

MLKP savaşçıların eğitim anlarından yaşamını yitirenlerin görüntülerinin ezgiler eşliğinde izlenen görüntüleri salonlarda duygulu anlar yaşattı.

MLKP adına yapılan konuşmalarda, Kobanê savunmasında yaşamını yitirenlerin mesajının açık ve net olduğu vurgulandı. Onları anlamanın ve anmanın pratik yanıtının mücadeleyi büyütmek olduğu ifade edilen konuşmalarda, Rojava devriminin savunulmasının önemine dikkat çekildi.

Ortadoğu ve Kürdistan’da devrimci bir savaş partisi olmadan politik mücadelenin zor olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda, siyasal gelişmelerin devrimci olduğu ifade edildi.

Türkiye’deki seçimlerin imkân ve olanaklar ortaya çıkardığı, egemen sınıfların baskıları artması, kadına yönelik her türlü saldırıların artması, gençliğin eğitim hakkına yönelik saldırılar ve daha birçok gelişmeler ve bunun yanında Kobanê ve Rojava’nın tümünde yaşanan direnişlerin, gençleri devrimci bir yönelime soktuğu ifade edildi. Emrelerin, Sibellerin işte genç yaşında yaşamını yitirmelerinin bu gelişmelerle direkt bağı olduğu vurgulanan konuşmalarda “Şehitlere bağlı kalma buradan geçiyor” denildi.

Basel’de de genç komünist kadınlar ‘Oğul’ parçasını seslendirerek hüzünlü anlar yaşattı. Basel şehrinde SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz’ın konuşmasında “şehitleri” anmanın onların mücadelesini geliştirmekten geçtiği ifade edildi. Yoldaşlaşma ve birleşik mücadelenin önemine değinen Yılmaz, “Emre yoldaş gibi birçok yoldaş özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirdiler. Onları unutmayacağız” dedi.

TKP-ML ve Kürt Toplum Merkezi adına da yapılan konuşmaların ardından Emre Aslan için yayımlanan mesajlar paylaşıldı. Anmalar, katılımcıların duygu ve düşüncelerini paylaşması ve mücadele sözü verilmesiyle sona erdi.