Erdoğan'ın Kürt nefreti: Buraya Türkmen ve Araplar yerleşsin

Erdoğan Suriye’de ‘güvenli bölge’deki ısrarını Kürt nefreti üzerinden sürdürdü: "Bölgeye Arap kardeşlerimiz ve Türkmenler yerleşme imkanı bulacaktır."

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kürtleri hedef almayı sürdürerek, Suriye’de 'güvenli bölge' hedeflediklerini, buraya Türkmen ve Arapların yerleştirileceğini söyledi.

Erdoğan Bahreyn’de yaptığı konuşmada, "Fırat Kalkanı ile terör örgütü DEAŞ’ı ve PYD’nin bir bölümünü sınırlarımızdan uzaklaştırdık. Şimdi, El Bab’ı da DEAŞ’tan temizlemek suretiyle, işimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kürtlere nefretini 'güvenli bölge' meselesi üzerinden kusarak, şunları söyledi: "Doğuya yönelerek Münbiç ve Rakka’ya yürürsek, terörden arındırılmış bir bölge yaratarak o bölgeye Arap kardeşlerimiz ve Türkmenler yerleşme imkanı bulacaktır. Hedefimiz burada en az 4-5 bin kilometrekarelik bir alanı güvenli bölge haline getirmektir. Bu çalışma şu anda devam ediyor."

ABD Başkanı Donald Trump’a 'mültecilerin yerleştirilmesi için' "Biz buralarda konut inşasına başlayalım" dediğini aktaran Erdoğan, ABD'den mali destek istediklerini de ifade etti.