Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Erkin'in tedavi hakkına engel sürüyor

Kobanê'de savaş mağduru kadın ve çocuklara sağlık hizmeti verirken başından yaralanan ve tedavisi tamamlanmadan tutuklanan Erkin Selanik'in tedavi hakkı, cezaevi yönetimi tarafından engelleniyor.

Kobanê'de savaş mağduru kadın ve çocuklara sağlık hizmeti verirken başından yaralanan ve tedavisi tamamlanmadan tutuklanan Erkin Selanik'in tedavi hakkı, cezaevi yönetimi tarafından engelleniyor. Selanik, iki haftadır hastaneye sevk edilmiyor.
Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü son sınıf öğrencisi Erkin Selanik, savaş mağduru kadın ve çocuklara sağlık hizmeti vermek için Kobanê'ye gitti. Burada başına isabet eden şarapnel parçası ile yaralandı. 
20 gün önce Urfa Balıklıgöl Hastanesi'ne götürülen Selanik, 18 Mart'ta tedavisi tamamlanmadan tutuklanarak, Urfa E Tipi Cezaevi'ne konuldu. 

SAĞ GÖZÜNÜ KAYBEDEBİLİR

Sağ gözünü kaybetme riski bulunan Selanik'in kafatasında, sağ gözünün çevresinde ve sağ elmacık kemiğinde kırıklar var. Hastanede verilen aşırı oksijen nedeniyle ses tellerinde ciddi bir hasar oluşan Selanik'in acil olarak tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesi gerekiyor. Ancak hastaneye yatırılmak yerine cezaevine konulan Selanik'in sağlık hakkı gasp ediliyor.

MUAYENESİ DAHİ YAPILMADI

Selanik'in ağabeyi avukat Mehmet Baran Selanik, kardeşinin 25 Mart'ta Antep Tıp Fakültesi'ne sevk edildiğini ancak hastanede "tutuklu odası" bulunmadığı gerekçesiyle muayenesinin dahi yapılmadan yeniden cezaevine gönderildiğini belirtti.
Avukat Selanik, kardeşinin durumuna ilişkin şunları söyledi: "Muayene ve tedavisi yapılamadığı için sağlık durumu iyiye mi kötüye mi gidiyor, bunu dahi bilmiyoruz. Şu anda cezaevi doktoru, sadece iki günde bir pansuman yapıyor. Tek yapılan muayene bu. Ayrıca, kardeşim, avukatı ve ailesi olarak biz, durumu hakkında bilgilendirilmiyoruz. Örneğin, 25 Mart'ta hastaneye sevk edildiğini, muayenesinin dahi yapılmadan cezaevine gönderildiği, görüşüne gittiğimizde öğrendik."
Kardeşinin hastaneye sevk edilmemesinin tamamen keyfi bir durum olduğunun altını çizen Avukat Selanik, "Kardeşimin muayene ve tedavisinin yapılabilmesi için en kısa sürede tam teşekküllü bir hastaneye sevkinin gerçekleştirilmesi gerekiyor" dedi.