Eylem Odası Komutanlığı: 272 çete öldürüldü, 640 kilometrekarelik alan özgürleştirildi

Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası Komutanlığı, Fırat’ın Gazabı Hamlesi 3. Aşaması’nda yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı. Çatışmalarda 272 çete öldürüldü, 640 kilometre karelik bir alanın özgürleştirildi.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası Komutanlığı, devam eden Fırat’ın Gazabı Hamlesi 3. Aşaması’nın bilançosunu açıklayarak, bu aşamada 640 km2’lik bir alanın özgürleştirildiğini bildirdi. Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed tarafından El-Menaxir’de yapılan açıklamaya  Rakka Sivil Meclisi üyeleri ve Fırat’ın Gazabı Komutanları da katıldı.

Eylem Odası Komutanlığ açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“Güçlerimiz, Rakka kentinin ve köylerinin DAİŞ teröründen kurtarılması amacıyla Rakka’nın Özgürleştirilmesi 3. Aşaması kapsamında 2 kanattan ilerledi. Rakka’nın doğusundaki Bîr El-Hiba kanadından 540 km2’lik alanı özgürleştirdi. Bölgede çeteler için stratejik olarak önemli yerlerden olan El-Kerama Kasabası da yer alıyordu.

Güçlerimiz Ebû Xeşeb kanadından 100 km2 genişlikteki alanı çeteleden temizledi. Böylece toplamda kurtarılan alan 640 km2’ye çıktı. Bu alanda birçok köy ve mezra bulunuyor. Kurtarılan bölgelerdeki sivil halk, güçlerimiz tarafından çetelerden kurtarıldı. Uzman ekiplerimiz, kurtarılan köyleri mayınlardan temizledi ve köylülerin evlerine dönmelerini sağladı.

Direnişleriyle efsane yazan ve DAİŞ çetelerini yenilgiye uğratan, saldırılarını kıran komutanlarımızın ve savaşçılarımızın direnişini selamlıyoruz. Aynı zamanda savaşçılarımızı sıcak bir şekilde karşılayan ve çetelere karşı eylemlerde yardımcı olan bölge halkına teşekkür ediyoruz.

Güçlerimiz; QSD çatısı altında yer alan YPG,YPJ, Dêrazor Askeri Meclisi, Nuxbe güçleri ve DAIŞ’e karşı havadan destek veren uluslararası koalisyon desteği, ayrıca uzman grup ve danışmanların yer aldığı ekiplerle Rakka’nın doğu bölgesinin çoğunu çetelerden temizledi.

Kurtarılan bölgelerin yönetiminin Rakka Sivil Meclisi tarafından yürütüleceğini bir daha tekrar ediyoruz. QSD güçlerimiz, aktif bir şekilde bölgenin savunmasını yapacak ve sivilleri terörist DAIŞ çetelerinden koruyacak. Rakka'nın çetelerden kurtarılmasının yakın olduğunun müjdesini veriyoruz.

EYLEM BİLANÇOSU

Açıklamada çatışmaların sonuçlarına ilişkin de şu bilgiler paylaşıldı:

1- Üzerinde doçka olan askeri bir araç imha edildi

2- 5 askeri araç

3-12 bomba yüklü araç

4- 4 motosiklet

5- 3 katyuşa türü silah

6- Isıya duyarlı bir füze

7-Çetelere ait cephane deposu bombalandı

Çatışmalarda 272 çete öldürüldü, 67 çete cenazesiyle birlikte çok sayıda silah ve cephane de savaşçıların eline geçti. Savaşçılarımız, ilaç ve silah imal edilen bir imalathane tespit etti.

Bu aşamada şimdiye dek 14 QSD savaşçısı çetelere karşı kahramanca direnerek şehadete ulaştı.