GÖRÜNTÜLÜ

Êzidîler Şengal’in statüsü için 8 günde 185 km yol yürüdüler

Avrupa’daki Êzidî Kurumlarının Düsseldorf’tan Brüksel’e başlattığı “Şengal’e Statü” yürüyüşü 8’nci gününde. Bu sabah saatlerinde başlayan yürüyüş öğle civarında Brüksel’de yapılacak bir mitingle son bulacak.

 

AKP-KDP’nin Şengal’e yönelik saldırılarını proteste etmek ve Şengal’ın statüye kavuşması talebiyle 20 Mart’ta Almanya’nın Düsseldorf kentinde bulunan NRW Eyaleti Parlamentosu önünden Brüksel’e doğru bir yürüyüş başlatıldı. Almanya, Hollanda’nın ardından iki gündür Belçika’da yürüyen Êzidîler, 8 günü geride bıraktı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, Êzidî Federasyonları bayrakları olmak üzere KDP ve AKP’yi protesto eden pankartları taşıyan Êzidîler, 8 günde şimdiye kadar toplam 185 km yol katettiler.

Sanatçılar ve kadınların da aralarında olduğu yürüyüşçüler, söyledikleri şarkı ve stranlarla oldukça moralli görünüyor. Yürüyüş bugün toplam 195 km’lik bir yolun ardından son bulacak. Êzidîler saat 15:00’da Brüksel’de bulunan Avrupa Konseyi binası önünde yapacakları mitingin ardından bir heyet ile taleplerini içeren dosyayı Avrupa Birliği yetkililerine verecek.