Êzidîlerin yürüyüşü 2. gününde

KDP’nin Şengal’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Almanya’nın Düsseldorf kentinde uzun yürüyüşe başlayan eylemciler, 35 kilometrkarelik mesafe sonunda Heinsberg'e ulaşacak ve geceyi bu kentte geçirecek.

Şengal Diaspora Meclisi (MŞD), Êzîdî Dernekleri Birliği Merkezi (NAV-YÊK), Êzîdî Kadınlar Çatısı Meclisi (SMJE), Êzîdî Gençler Birliği (HCÊ), Suriye Êzîdîler Birliği (HÊS) tarafından organize edilen Demokratik Alevi Federasyonu'nun da  destek verdiği  Almanya'nın Düsseldorf kentinde dün başlayan yürüyüş 2'inci gününe girdi. 

Sabah Mönchengladbach kentinden yürüyüşe başlayan eylemciler, 35 kilometrelik etabı sonunda Heinsberg'e ulaşacak ve geceyi bu kentte geçirecek.

Yarın ise Hollanda'nın Heerlen kentine hareket edecek olan yürüyüşçüler, 24 kilometrelik mesafeyi katedecek. 

KDP çetelerinin  Şengal'e saldırılarını protesto, Şengal'in özerk bölge olarak tanınması, YBŞ ve YJŞ'nin uluslararası arenada Êzîdî Savunma Gücü olarak tanınması ve Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir savunma gücünün oraya yerleşmesi talebiyle 20 Mart'ta Düsseldorf'tan başlayan yürüyüş, 27 Mart'ta Belçika başkenti Brüksel'de Avrupa Konseyi önünde yapılacak miting ile son bulacak.