Êzidîlerin yürüyüşü Heerlen’e ulaştı

KDP’ye bağlı güçlerin Şengal’e saldırısını protesto etmek amacıyla Êzidîlerin Düsseldorf’tan Brüksel’e düzenlediği uzun yürüyüş Hollanda’nın Heerlen kentine ulaştı. Uzun yürüyüşte üçüncü gün geride bırakıldı.

Almanya’nın Heinsberg kentinden bugün sabah saatlerinde yola çıkan uzun yürüyüşçüler akşam saatlerinde 24 kilometreyi kat ederek, Hollanda’nın Heerlen kentine ulaştı.

Heerlen’de Kürdistanlılar tarafından slogan ve çiçeklerle karşılanan uzun yürüyüşçüler yarın sabah Heerlen’den Hollanda’nın Maastricht kentine yürüyecek.

Şengal Diaspora Meclisi (MŞD), Êzîdî Dernekleri Birliği Merkezi (NAV-YÊK), Êzîdî Kadınlar Çatısı Meclisi (SMJE), Êzîdî Gençler Birliği (HCÊ), Suriye Êzîdîler Birliği (HÊS) tarafından organize edilen Demokratik Alevi Federasyonu'nun da destek verdiği Almanya'nın Düsseldorf kentinde önceki gün başlayan yürüyüş üçüncü gününe geride bıraktı.

KDP çetelerinin Şengal'e saldırılarını protesto, Şengal'in özerk bölge olarak tanınması, YBŞ ve YJŞ'nin uluslararası arenada Êzîdî Savunma Gücü olarak tanınması ve Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir savunma gücünün oraya yerleşmesi talebiyle 20 Mart'ta Düsseldorf'tan başlayan yürüyüş, 27 Mart'ta Belçika başkenti Brüksel'de Avrupa Konseyi önünde yapılacak miting ile son bulacak.