Fırat’ın Gazabı Hamlesi: 98 köy ve mezra kurtarıldı, 124 çete öldürüldü

Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası Komutanlığı, 700 kilometrekarelik alanın özgürleştirildiği, 98 köy ve mezranın DAIŞ çetelerinden temizlendiği ve 124 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası Komutanlığı, hamlenin 3’üncü aşamasının bilançosunu açıkladı.

Rakka kırsalında yapılan basına açıklamasına, QSD Sözcüsü Miralay Telal Silo, Özsavunma Güçleri Komutanı Siyabend Welat ve çok sayıda QSD komutanı hazır bulundu.

9 GÜNLÜK BİLANÇO

Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası Komutanlığı tarafından yapılan açıklama ve verilen bilgiler şöyle:

“Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin 3’üncü aşaması planlandığı gibi başarılı bir şekilde sona erdi. Rakka’nın kuzeydoğusundaki DAIŞ çetelerinin savunma hatları kırıldı. 9 gün boyunca devam eden operasyonlarda Uluslararası Koalisyon Güçleri hava ve özel güçleri ile savaşçılarımızın ilerleyişine destek sundu. 40 kilometrelik bir mesafe katedilerek Rakka şehrinin sınırına ulaşıldı.

*Rakk’nın kuzeydoğusunda 700 kilometrekarelik alan DAIŞ çetelerinde temizlendi.

*98 köy ve mezra özgürleştirildi ve topraklarına dönen yurttaşların acil ihtiyaçları temin edildi.

*124 çete öldürüldü, çok sayıda çere yaralandı ve 9 çete sağ ele geçirildi.

*Çetelere ait çok sayıda havan, askeri malzeme ve ağır silah monteli araç imha edildi. 63 tünel ve onlarca nokta ve patlayıcı üretim merkezi imha edildi. Bomba yüklü 3 araç ve bin 256 mayın imha edildi. Çetelere ait 3 keşif uçağı düşürüldü. Yüklü miktarda cephane ve askeri araç ele geçirildi.

*13 QSD savaşçısı ve özsavunma askeri şehit düştü.

*750 Rakkalı sivil eğitimlerimize katılma kararı aldı ve eğitimleri devam ediyor.

RAKKA HALKINA ÇAĞRI

Komutanlık, açıklamasının sonunda şu çağrıyı yaptı:

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Komutanlığı olarak Rakka’nın doğusundaki çetelerin ikmal yolları tamamen kesildiğini belirtiyoruz. Çetelerin işgali altında yaşayan halkımıza sesleniyoruz;
çetelerin olduğu alanlardan uzak durun. Rakkalı gençlere QSD saflarına katılarak topraklarını birlikte özgürleştirme çağrısında bulunuyoruz. Şehitlerimizin mücadelesine sahip çıkacağımızı belirtirken yaralı savaşçılarımıza acil şifalar diliyor.’’