Gävleborg Halk Meclisi 8. Kongresi'ni gerçekleştirdi

İsveç’in Dalarna bölgesinde çalışma yürüten Gävleborg Halk Meclisi 8. Kongresi'ni gerçekleştirdi.

Meclisin 4 bileşeni; Warşin Kadın Komünü, Sandviken Komünü, Bollnäs Komünü ve Söderhamn Komünü temsilcilerinin de yer aldığı kongrede meclisin Dalarna bölgesindeki çalışmaları değerlendirildi. Türkiye ve Kürdistan’daki gelişmeler ele alındı ve dayanışmanın daha güçlendirilmesi için daha etkili bir çalışma yürütülmesi üzerinde görüş birliğine varıldı.

Kongreyi yönetecek divan heyetinin seçimi ve devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Zozan Rojavayi, Rojava ve Kuzey Kürdistan’daki gelişmeleri değerlendirdikten sonra Kürt halkının her alanda siyaset ve irade sahibi olduğunu ve bunu yakın zamanda statüye evireceğini ve Erdoğan’ın iktidarına son vereceğini söyledi.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Hamit Biten ise, meclislerin önem ve görevlerini ele alan bir konuşma yaptı. Meclislerin Kürdistan ve Ortadoğu’nun gündemine denk gelen bir çalışmayı planlaması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Komagene Üretim ve Paylaşım Kooperatifi Yönetim Kurlu üyesi Battal Batte, kooperatin kuruluşunun Kürt Halkının örgütlenmesinde yeni bir aşama olduğunu  ve örgütlenmesi ve yeni üyeler kazanması için tüm Kürdistanlılara sorumluluk düştüğünü söyledi.

Çalışma raporunun okunması, eleştiri ve önerilerin yapılmasından sonra yeni yönetimin oluşturulması için seçimler yapıldı. 6 komisyon üyelerinin seçildiği kongrede, Meclis Eşbaşkanlığı görevine Cazya Alma ve Mahmut Tak getirildi.