GÖRÜNTÜLÜ

Göteborg'de Kürtler Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü

İsveç'in Göteborg ilinde yaşayan Kürdistanlılar, dün Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması talebiyle şehrin en işlek caddelerinde yürüdü.

Kortejin en önünde “18. yılında Öcalan'a yönelik komployu kınıyoruz. Öcalan'a özgürlük” yazılı pankartın taşındığı yürüyüş süresince ”Biji Serok Apo”, ”Canımızla, kanımızla seninleyiz Öcalan”, “Güneşimizi karartamazsınız”, “Öcalan halktır, halk biziz”, ”Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü”, ”Bê Serok Jiyan Nabe”,  ”Kanlı ellerinizi Öcalan'dan çekin” ve ”Türk ordusu Kürdistan'dan defol” sloganları atıldı.

Şehir merkezindeki Brunnparken'e gelen yüzlerce kişi, meydanda da Öcalan'a özgürlük talep eden ve AKP ve Türk devletini protesto eden sloganlar atmayı sürdürdü.

Kürt Kadın Hareketi'nden Kani Berzangi, Göteborg NCDK yöneticileri, konuşmalarında 15 Şubat komplosunun Öcalan'ın şahsında Kürt halkının iradesini teslim almayı hedeflediğini ancak Öcalan ve Kürt Özgürlük Hareketi'nin geliştirdiği taktik ve stratejilerle komployu boşa çıkardığını söylediler ve Öcalan'ın özgürlüğü için direnişi yükseltme çağrıları yaptılar.

PJAK'ın çağrısı, İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Rojava Komitesi ve Göteborg'deki Kürt kadın derneklerinin desteği ile gerçekleştirilen eylem çalınan Kürtçe marşlar ve atılan sloganlarla sona erdi.