Hamburg'da Kürdistan'la dayanışma gecesi düzenlendi

Almanya’nın Hamburg kentinde Türk devletinin ağır saldırıları altında bulunan Kuzey Kürdistan ve Rojava halkıyla dayanışmak için bir gece düzenlendi.

Ciwanên Azad Hamburg tarafından Harburg semtinde düzenlenen geceye yüzlerce kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan etkinliğin sunuculuğunu Şilan Kocaman ve Yılmaz Kaba yaptı.

Gecede bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Sevahir Bayındır, Kürt özgürlük hareketi gençliğin öncülüğünde başladığı ve genç olarak sürdüğünü belirterek, gençliğin bugün de özgürlük hareketinin meşalesini köylerde, dağlarda, şehirlerde ve Rojava’da olduğunu söyledi. Mazlumların, Hayrilerin, Zilanların, Beritanların, Saraların direniş ruhu ile özgür toplumun öncülüğünü büyük bir fedai ruh ve direnişle sürdürdüğünü diyen Bayındır, gençlik olarak mücadelenin geleceğini, kadınlar olarak da yaşam ölçü ve yasalarını oluşturacaklarını ifade etti.

Bayındır, AKP, MHP’nin oluşturduğu katliamcı, kini zihniyete karşı, diktatörlüğe karşı, inkar ve imha politikasına karşı 16 Nisan’da yapılacak referandumda “Hayır” demeye çağırarak, “Bunun için tüm halkımızın bir seferberlik ruhu ile alanlarda, ev ev dolaşıp ‚Hayır’ı örgütleyerek özgürlük mücadelenin öncülüğünü yapmalıdır” diye konuştu.

Gecenin zengin kültür programında, Koraya Arin Mirkan, Koma Ronahi, Govenda Sipan Amara, Tuncer, Şengül Pak, Attila ve İbo, Koma Renge Nu, Celoviz ve Serhat Çarnewa sahne aldı.