Hatay'da protesto: 'Başkanlık gözaltıları' yapılıyor!

Hatay'daki siyasi soykırım operasyonları protesto edildi ve operasyonların referandumda 'hayır' diyeceklere yönelik olduğu belirtildi.

Hatay'ın İskenderun ve Samandağ ilçelerinde HDP, SYKP, SODAP, İHD, EMEP ve Eğitim Sen ile avukatlara dönük 37 kişinin gözaltına alındığı siyasi soykırım operasyonları Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. 

İskenderun'da HDP ilçe binasında onlarca kişi, Samandağ'da Abdullah Cömert Parkı'nda yüze yakın kişi yürüyüş yaparak gözaltıları protesto etti.

Samandağ'da yapılan açıklama öncesi polis TOMA ve zırhlı araçlarla partkın etrafını kuşattı. Buna rağmen Eğitim Sen'in şube binasının önüne kadar yürüyen kitle "Direnen direne kazanacağız" sloganları attı. Yürüyüşün ardından Avukat Çetin Sakallı açıklama yaptı. 

Operasyonların AKP'nin 'Başkanlık' operasyonları olduğunu ifade eden Av. Sakallı, şöyle dedi: "Nisan ayında Başkanlıkla ilgili yapmayı planladıkları halk oylamasında 'hayır' diyecek, 'bu oylama meşru değil'dir diyecek insanları gözaltına alıyor, tutukluyorlar. Bu asla kabul edilemez. Demokrasinin asgari ölçüsü seçimde propagandadır. Bu bir suç unsuru değildir. Başka kılıflar bulunmaya çalışılmasının da artık kamuoyunda bir inandırıcılığı yoktur."