Hatay ve Dersim'de siyasi soykırım operasyonu

Hatay ve Dersim'de siyasi soykırım operasyonları devam etti. İstanbul'da ise gözaltı süreleri uzatıldı.

AKP/Saray rejimi, siyasi soykırım uygulamalarını sürdürüyor. Hatay ve Dersim'de ev baskınları ile gözaltılar sürerken, İstanbul'da da gözaltı süreleri uzatıldı.

HATAY

Hatay'ın Dörtyol, Kırıkhan ve Samandağ ilçelerinde dün başlatılan operasyonlar sabah saatlerinde devam etti. Dörtyol ilçesindeki ev baskınında HDP İlçe Eş Başkanı Hasan Vural gözaltına alındı. Vural'ın Adana'da hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ve Adana'ya götürüldüğü öğrenildi.

Kırıkhan'da Yalangoz köyüne de jandarma tarafından yapılan operasyonda İsmail Aymaz ve Sezgin Sözel gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı 8'e çıktı.

Dün yapılan operasyonlarda ise Dedo Aymaz, Hasan Aymaz, Bestami Göçer, SYKP PM Üyesi Sevgi Kurtdere ve Canan Sarıoğlu gözaltına alınmıştı.

DERSİM

Dersim’de sabah saatlerinde ev baskınları düzenlendi. Gazik Mahallesi’ndeki baskında Ahmet ve Fatma Top çifti gözaltına alındı. Askerler, iki kişiyi önce Venk köyüne, buradaki evlerinde arama yaptıktan sonra da İl Jandarma Komutanlığına götürdü. 

Mazgirt’te ise Doğuçak (Hülma) köyünün muhtarı Asım Kaya gözaltına alınarak karakola götürüldü.

İSTANBUL

İstanbul'da gözaltına alınan 126 kişiden 56'sının gözaltı süresi 7 gün uzatıldı. 126 kişinin ne zaman adliyeye çıkarılacağı ise bilinmiyor.