'HAYIR' oyu vereceklerin yerine Suriyeliler yazıldı!

İzmir’de 16 yıldır aynı adreste oturan Akın ailesi, ev adreslerinden silinerek yerlerine Suriyeliler yazıldığı için referandumda oy kullanamayacak.

İzmir’in Konak ilçesi 427 sokak No:95 D:10 adresinde 16 yıldır ikametgah eden dört nüfuslu Akın ailesinin muhtarlıktan oturum kaydı silinerek yerlerine Suriyeliler yazıldı. 16 Nisan’da yapılacak referandum için nerede oy kullanacaklarına bakmak isteyen aile bir şok yaşadı.

 16 yıldır oturdukları adreste taşınmamalarına veya talepleri olmamasına rağmen adres kaydından düşürülmüşlerdi. Yerlerine Suriyelilerin kaydedildiği Akın ailesi, nüfus müdürlüğü ve muhtarlığa başvurarak tekrar kayıt yaptırsa da, seçim kurulu listeleri hazırladığı için referandumda oy kullanamayacak.

Ahmet Akın, mahallede üç ailenin daha bu şekilde kaydının silindiği ve yerlerine Suriyeli ailelerin yazıldığını ifade etti.

‘BİLİNÇLİ HAYIR DİYECEK AİLELER SEÇİLDİ’

Referandumda özellikle ‘Hayır’ oyu verecek ailelerin bu şekilde kayıttan düşürüldüğüne dikkat çeken Akın, “Ben bunun bilinçli bir şekilde yapıldığını düşünüyorum.  22 Şubat’ta bizim dairemize kaydolmuşlar. Muhtar bir yanlışlığın olduğunu söyledi. En çok oy kullanamayacağımıza yanıyorum. Üç ailenin başında daha gelmiş bu olay. Bunun bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Kaydı silinen bütün aileler ‘Hayır’ oyu verileceği bilenen ailelerdi” dedi.

‘İKTİDARIN BİR OYUNU’

Kayıtlarının yanlışlıkla değil bilinçli bir şekilde silindiğini belirten Akın, “Bunun planlı yapıldığını düşünüyorum. Özellikle bizim silinmemiz tesadüf olamaz. Muhtar bizim 16 yıldır o adreste oturduğumuzu ve taşınmadığımızı çok iyi biliyor. Kaydımız nasıl silinir, neden silinir anlamıyorum ama iktidarın bir oyunu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.