HDK Avrupa'dan 'Yüksekdağ' ve 'Xerabê' açıklaması

HDK Avrupa, Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesi ve Xerabê köyündeki saldırılara tepki göstererek, 'HAYIR' için birleşme çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Avrupa, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve Xerabê köyündeki saldırılara ilişkin bugün açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, "HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesi saldırısı, referandum öncesi halklarımıza ve onun öncü güçlerine dönük gerçekleştirilen saldırı ve tutuklamalardan azade değildir. Büyüyen ‘HAYIR’ cephesine gözdağı vermek, halklarımızın, işçi ve emekçilerin, kadınların büyüyen öfkelerine ket vurmak amaçlı gerçekleştirilen tüm bu saldırılar kaybedeceklerini görüyor olmalarındandır" denildi.

"Figen Yüksekdağ, faşizme taviz vermeyen ve asla boyun eğmeyen duruşuyla onurumuz olacaktır. Bizler onu sadece HDP Eş Başkanı kimliği ile değil, mücadelenin birçok alanında yürüttüğü devrimci çalışmaları ile de tanıdık" denilen açıklamada, Xerabê'deki saldırılara da şöyle değinildi:

XERABÊ SALDIRISI

"Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Xerabê Bava köyünü 10 gündür ablukaya alan faşist iktidar, Kürt halkına açtığı savaşı korunmasız köylülere saldırarak sürdürüyor. Dışarıdan kimseyi köye bırakmayan, köylüleri işkenceden geçiren, 4 kişiyi katleden ve 40 köylüyü gözaltına alan bu sömürgeci zorbalığı, daha önce yağmaladığı şehirlerden, öldürdüğü masum sivillerden, bodrumlarda yaktığı sivil halk temsilcilerinden, duvarlara yazdığı ve yazdırdığı ırkçı yazılardan bildiğimizden, bu küçük köyümüzde neler yaptığı tahmin edilebilir."

'HAYIR İÇİN BİRLEŞELİM'

HDK Avrupa, açıklamasının sonunda da bir kez daha 'HAYIR' çağrısında bulundu: "Tüm saldırı ve katliamlarına, siyasi soykırım operasyonlarına rağmen, öfkeyle büyüyen‚‘HAYIR’ın reddiyeti tüm bu saldırgan savaş politiklarına karşıda gerçekleşecektir. Herkesin bir‚ HAYIR’ı varsa tüm HAYIR’ları birleştirelim; Saray diktatörü ve onun AKP’sini tarihin en kirli çöplüğüne gönderelim."