HDP Erciş seçim bürosunu kitlesel bir törenle açtı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş seçim bürosu Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Van milletvekili adaylarının da katıldığı kitlesel bir törenle açtı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş seçim bürosu Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Van milletvekili adaylarının da katıldığı kitlesel bir törenle açtı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Yüksekdağ, “Seçimlerde HDP’nin zaferini tahmin eden AKP’nin sürekli propagandasına malzeme ettiği çözüm sürecini sabote etmeye yönelik halka mesajlar veriyor” dedi.

HDP Van milletvekili adayları Erciş ilçesinde seçim bürosunu açtı. Açılış nedeni ile ilçeye gelen Eş Genel Başkanı ve milletvekili adaylarını Erciş Şeker Fabrikası civarında yüzlerce araçlık konvoy ile karşılayan Ercişliler, seçim otobüsü eşliğinde ilçe merkezine hareket etti. Halkın zafer işareti ve tezahüratları ile karşılanan konvoy daha sonra Alkanat yolu üzerindeki seçim bürosuna geçti.

“Özgürlüğün yolu İmralı’da geçer”, “İnadına barış istiyoruz”, “Maaşçı provokasyoncu Tayyip’in Ağrı Valisi” yazılı dövizlerin taşındığı açılış, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Burada bir konuşma yapan HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi 7 Haziran genel seçimlerinin Türkiye toplumunun başarısı açısından tarihi bir öneme sahip olduğunu belirtti.

HDP’nin önemine dikkat çeken Dilekçi, herkesi HDP etrafından kenetlenerek, gece gündüz destek vermesi çağrısında bulundu.

Dilekçi, “Barışa olan kararlılığımızı ve başarımızı görenler, HDP’ye yönelik saldırı gerçekleştiriyor. Siz istediğinizi yapın HDP kararlıdır, 7 Haziran’da mecliste olacak” diye konuştu.

‘BU HALK SİZE İNSANLIĞI ÖĞRETECEK’

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yaşanan provokasyona dikkat çekerek şunları söyledi: “Halkların ve gerillanın fedakarlığı burada oynanan karanlık bir oyunun önüne geçti. Ağrı'da kendimizi ortaya koyduk. 'Size insanlığı öğreteceğiz' yaralı ve kan kaybeden askerleri kurtarmak için kendini ortaya koyan Diyadin halkı bir insanlık dersi vermiştir. İnşallah bu insanlık dersini öğrenmeyi başarabilirler. Saray yaptık, saltanat yapacağız hırsıyla insanlığı unutan siyasi iktidara rağmen biz insanlığı unutmayacağız. Onlara insanlığı öğreteceğiz. Her şey sizin ayakkabı kutularınızdaki para değildir. Eğer siyaset yapıyorsak insanlık değerlerini yüceltmek içindir. Barış ve demokrasinin önünü açmak içindir. Buna hizmet etmiyorsanız sizin siyasetiniz silinir gider."

‘AMAÇ 15 ASKER CENAZESİYLE RANT ELDE ETMEKTİ’

Diyadin’de yaşanan provokasyonun amacını açıklayan Yüksekdağ, “Burada yapılmak istenenler, 15 askeri öldürtmek ve cenazeleri üzerinde rant elde etmekti. Fakat gerilla ve halk bu provokasyonun önüne geçti. Bir gerilla ve bir insanımız bedenini feda ederek bu ülkenin barışının sürmesine katkı sundu” dedi.

‘BARAJLAR BU HALKIN ÖNÜNDE ENGEL OLAMAZ’

İktidarın yaptığı yolsuzlukların gündeme yansıya ayakkabı kutuları ile açığa çıktığına dikkat çeken Yüksekdağ şöyle konuştu: “Onlar yaptığı yolsuzluklar ve kurdukları tezgahlarla bir yerlere gelmeye çalışıyorlar. Bizler ise zor günlerimizde halkımızla omuz omuza vererek büyüttüğümüz gücümüzden beslendik. Bu halk nice ateşten gömlekler giydi. Nice zorluklarla karşılaştı. Sizler bu halkın önüne barajlar koyarak engel olabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Halkımızın desteği ile o barajı öyle bir aşacağız ki siz bile şaşıracaksınız.”

Partilerine yönelik gerçekleştirilen tahammülsüz saldırılara da değinen Yüksekdağ, “AKP provokasyonlarla, HDP'nin altını oymakla uğraşsın. Onların en fazla yaptıkları iş bu ama bizim başka işlerimiz var. Demokrasi gibi, barış gibi ve insanlık değerlerini yaratmak gibi. Biz işimize baktıkça onların iktidar ve güç takıntıları arkamızda kalacak” diye konuştu.

‘AKP ŞİDDETLE TEHDİT EDİYOR’

Seçimlerde HDP’nin zaferini tahmin eden AKP’nin sürekli propagandasına malzeme ettiği çözüm sürecini sabote etmeye yönelik halka mesajlar verdiğini ifade eden Yüksekdağ, AKP’nin halktan oy alamayacağını anlayınca bu kez halkı tehdit etmeye başladığını söyledi. İç güvenlik paketini yasallaştıran AKP’nin Diyadin ve batı illerinde halka yönelik saldırılar gerçekleştirerek tehditlerle oy almaya çalıştığını da sözlerine ekleyen Yüksekdağ, HDP’nin baraj altında kalmasını isteyenlerin amaçlarına ulaşmayacağını da belirtti.

‘AKP VAN VE ERCİŞ HALKINI CEZALANDIRIYOR’

Erciş’in Zilan katliamı nedeni ile yaralı bir ilçe olduğunu dile getiren Yüksekdağ, yaşanan depremin ardından bu yaranın yeniden kanadığını ifade etti. Depremde Erciş halkının ağır bir darbe aldığını ifade eden Yüksekdağ, AKP’nin Erciş ve Van halkına ayırımcılık yaptığını ifade belirterek, “Depremden sonra ayrımcılığın haksızlığın en çok yaşandığı yer bu topraklardır. AKP’nin enkaza çevirdiği buraları belediyelerimiz yeniden ayağa kaldırıyor. Biz depremin yıktığı bu yerleri yeniden yapmak için canımızı yüreğimizi ve fedakarlığımızı ortaya koyduk. Bizler Erciş ve Van için en iyisini yapmaya çalıştık. 8 milletvekili ile meclise girersek daha iyisini yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Erciş seçim bürosunun açılışı yapıldı.

...