'HDP halkların kurtuluş reçetesidir'

HDP milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında halkla bir araya gelmeye devam ediyor. Birçok bölgede seçim bürosu açılışlarına ve halk toplantılarına katılan adaylar, 7 Haziran'daki genel seçimler için partilerine destek istedi.

HDP milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında halkla bir araya gelmeye devam ediyor. Birçok bölgede seçim bürosu açılışlarına ve halk toplantılarına katılan adaylar, 7 Haziran'daki genel seçimler için partilerine destek istedi. Etkinliklerde yapılan açıklamalarda AKP provokasyonlarına da tepki gösterildi.

BURSA

Bursa'da HDP milletvekili adayları yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan HDP İl Eş Başkanı Yüksel Akgün, "HDP, bu seçimlere Bursa'dan 18 adayla katılıyor. Adaylarımız nasıl bir Bursa, nasıl bir Türkiye öngördüklerini paylaşacaklar" dedi.

HDP Bursa Milletvekili Adayı Asiye Kolçak da, önceki gün Orhangazi ilçesinde yaşanan ırkçı provokasyon girişimini hatırlatarak, "Bu saldırı ve provokasyonları siyasetçilerin oy uğruna, iktidar uğruna toplumu bölme, parçalama anlayışıyla yarattığı iklimden kaynaklanıyor. Biz hem Orhangazi'deki, hem diğer il ve ilçelerdeki saldırıları bu şekilde yorumluyoruz. İdari amirler, AKP'nin valisi, kaymakamı ve emniyeti gibi davranmasaydı bu gerilim yaşanmayacaktı. Biz gerilim yaratıcı bir yol izlemeyeceğiz. Bursa halkının ön yargılarını aşacağız" şeklinde konuştu.

Milletvekili Adayı Rüstem Avcı ise provokasyonlara ilişkin AKP hükümetine tepki göstererek, "AKP, seçimler yaklaştıkça bu tarz gerilim politikaları ile toplumu kutuplaştırmaya çalışıyor. Partimize yönelik saldırılar bunu gösteriyor" dedi.

BOLU

HDP Bolu milletvekili adayları Nevzat Sancak, Nur Türk ve Güner Yavuz kentteki basın kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu. HDP İl Eş Başkanları Özgür Günaydın ve Elif Esen ile Marmara Bölgesi Seçim Komisyonu Sözcüsü Hilmi Toy'un da katıldığı etkinlikte, HDP'li adaylar, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SAVUR

HDP Savur İlçe Örgütü, HDP Mardin milletvekili adaylarının katılımı ile seçim bürolarını açtı. Seçim çalışmaları kapsamında aralarında HDP Mardin milletvekili adaylarının da bulunduğu partililer Mardin merkezde bir araya gelerek oluşturdukları konvoy ile Savur'a Konvoyun geçişi sırasında çevredeki halk da zılgıt ve sloganlar ile destek verdi.

Emine Perviz Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosu önünde yüzlerce kişi adayları karşıladı.

Açılışta konuşan HDP Savur ilçe Eşbaşkanı Selahattin Önder, HDP'nin Türkiye de barışın ve kardeşliğin teminatı olduğunu söylerken, HDP Mardin Milletvekili Adayı M. Ali Aslan ise, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa halklar adına siyasi bir parti Türkiye'deki bütün halkları ve inançları içene alarak Meclis'e taşımaya yer vermiştir. Halkların kurtuluş reçetesi HDP'dir" dedi.

ÖMERLİ

Mardin'in Ömerli ilçesinde HDP Mardin Milletvekili adayları Gülser Yıldırım, M. Ali Aslan, Enise Güneyli, Nurullah Görhan ile yüzlerce kişinin katılımı ile seçim bürosu açılışı düzenledi. Açılış töreninde 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Ömerli Belediye Başkanlığı'na aday olan Servet Cemiloğlu, beraberindeki çok sayıda kişiyle birlikte HDP'ye geçti. Cemiloğlu'na parti rozetini takan HDP Milletvekili Yıldırım, katılımların kendilerini güçlendirdiğini aktardı. Cemiloğlu ise, "Bu onurlu mücadelede yer almak benim için önemlidir. 'Barajları yıkmak için bir damla da ben olayım' diyerek halkların kardeşliğinin yanında yer almaya karar verdim" diye konuştu

ERGANİ

HDP Amed Milletvekili Adayı Sibel Yiğitalp ile Amed İl Eş Başkanı Ali Şimşek, seçim çalışmaları kapsamında Ergani ilçesinde HDP ve DBP ilçe örgütleri ve kentteki STK temsilcileri ile toplantı düzenledi. Seçimler için STK'lerden destek isteyen adaylar, ardından ilçe esnafını ziyaret etti.

HAZRO

HDP Amed milletvekili adayları Altan Tan ile Nesrin Hilal Şenci, seçim çalışmaları kapsamında Hazro ilçesi ve köylerinde halkla buluştu. DBP ve HDP'li yöneticilerin de eşlik ettiği Tan ve Şenci, konvoy halinde Hazro'nun Biçimli (Belhan), Kırkaşık (Bıheşın), Kartalli (Bolşê) ve Gözlü (Gomê Eyndarê) köylerini ziyaret etti.

Halk tarafından yoğun ilgiyle karşılanan adaylar, daha sonra köylerde bulunan PKK ve YPG/YPJ'lilerin mezarlarını ziyaret etti. Adaylar, ilçe merkezinde esnaflarla da bir araya geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Tan, "Ortadoğu'da barışı istemeyen güçler, HDP'nin barajı geçememesi için her türlü provokasyona başvuruyor" derken, Şanlı ise iktidarın dini siyasete alet ederek ayakta durmaya çalıştığını, ancak dinin mevki sahibi olmak için değil, barış ve kardeşlik için var olduğunu söyledi.

SİLOPİ

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Kobanê Mahallesi'nde HDP yüzlerce kişinin katılımıyla seçim bürosunu açtı. Açılışa, HDP Şırnak Milletvekili ve adayı Faysal Sarıyıldız, Silopi Belediye Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir ile HDP ve DBP'li yöneticiler de katıldı.

Sarıyıldız, "Seçim sürecinin başlaması ile birlikte AKP hükümeti provokasyonlar başlatmış durumda. Biz AKP hükümetinin yüzünü iyi biliyoruz. Eğer şimdi bazı adımlar atıyor olsa da Kürt halkının örgütlülüğü sayesindedir. Bu seçimlerde Kürt halkının varlık ve yokluk mücadelesi söz konusu. Seçimlerde verilecek bir oy bizim kaderimizi belirleyecektir" şeklinde konuştu.

Açılışa katılan ve gençlerle kadınların yoğunlukta olduğu kitle yerel müzik guruplarının söylediği şarkılar eşliğinde halay çekti.