HDP'li adaylar Almanya'daki dayanışma etkinliklerine katıldı

Almanya'nın Gelsenkirchen ve Hannover kentlerinde HDP ile dayanışmak amacıyla etkinlikler düzenlendi.

Almanya'nın Gelsenkirchen ve Hannover kentlerinde HDP ile dayanışmak amacıyla etkinlikler düzenlendi. Karadenizlilerin düzenlediği Gelsenkirchen'deki etkinlikte konuşan HDP Milletvekili Adayı Pir, "Kemal Pir ve Haki Karerler ile başlayan kardeşlik köprüsün bugün milyonlara ulaşarak tarih yazdı" dedi. Urfa Adayı Baydemir ise "Her bir birey bu mücadeleye mutlaka katılmalıdır. Oyuna ve tercihine sahip çıkmalıdır" dedi.

ABDİK: KARADENİZ'İN BEYNİ DE BASKI ALTINDA

Avrupa'da yaşayan Karadenizliler, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde HDP ile dayanışmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Alternatif Derneği'nin öncülüğünde ve Gelsenkirchen Kürt Halk Meclisi ve Kürt Enstitüsünün desteğiyle yapılan gecede HDP'nin halkların kardeşliğini savunan tek parti olduğuna vurgu yapıldı.

Alternatif Derneği'nden Ali Mahir Abdik’in açılış konuşmasını ve sunumunu yaptığı geceye yaklaşık 400 kişi katıldı.

Abdik, konuşmasında, "1980lere kadar büyük bir yükseliş gösteren Karadeniz devrimciliğinin damarları çekildi. Kıyıları, dereleri çekilmiş bir Karadeniz‘in beyni de baskı altındadır. Bunun için ırkçı politikalar son bulmalıdır. Tüm renklerin bir araya geldiği bir ülkede barış yaratılabilir" dedi.

PİR: LAZ VE KÜRT İNADINI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ

PKK’nin kurucularından Kemal Pir’ın yeğeni, HDP Amed Milletvekili Adayı Ziya Pir de yaptığı konuşmada, "Kemal Pir ve Haki Karerler ile başlayan kardeşlik köprüsün bugün milyonlara ulaşarak tarih yazdı. Bundan sonra barış ve kardeşlik için halklara büyük görev düşüyor. Ben de Lazım ve Eş Genel Başkanımızın dediği gibi, Laz ve Kürt inadını bir araya getirip kazanacağız" diyerek, Karadenizlilerin sandık başına giderek HDP'yi desteklemesini istedi.

Almanya Kürt Enstitüsü Yöneticisi Aysel Avesta Aydın, "Halklar kardeştir, kadın da kardeşliği bir araya getiren köprüdür. Ama savaşları ve kini insanların başına bela eden egemenlikli sistem, tacizle, tecavüzle barış ve kardeşlik köprüsünü ortadan kaldırarak insanları birbirine yabancılaştırdı. Şimdi kadın o köprüleri yeniden yaptı ve HDP ile beraber halkların hizmetine koyuyor" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Kürtçe ve Lazca şarkılar seslendirilirken, Sanatçı Mehmet Akbaş da farklı dillerden şarkılar söyledi.

Etkinlikten elde edilen gelir Trabzon'daki HDP çalışmalarına gönderilecek.

HANNOVER

Almanya'nın Hannover kentinde HDP'nin Urfa ve Batman milletvekili adaylarının katıldığı bir gece düzenlendi.

HDP ile Dayanışma Koordinasyonu tarafından Niedersaksın Congere Centrum Salla'da düzenlenen etkinlikte Saban Kazan, Koma Welat, Mesut Med, Cîwan Çewlik, Katra, Koma Azadiya Jiyan, Leman Stein ve Umuda Haykırış gibi sanatçı ve müzik gruplarının yer aldığı etkinliğe, 4 bini aşkın kişi katıldı.

Etkinlikte Urfa Milletvekili adayı Osman Baydemir, Batman milletvekili adayı Ali Atalan ve AABF Kuzey Saha Sözcüsü Atilla Ceylan'ın yanı sıra ATİK sözcüsü de konuşma yaptı.

'KARANLIĞA KARŞI HDP'DE BİRLEŞTİK'

AABF Sözcüsü, şunları ifade etti: "Değerlerimize bağlı, mazlumdan ve aydınlıktan yana bir tutum takınarak, karanlığa karşı tutum alıyoruz. Aleviliğin tarihsel ve toplumsal geleneğini güncelleştirmek istiyoruz. Karanlığın hüküm kılınmak istendiği bu süreçte tek alternatifin HDP'de birleşmek olduğuna inanıyoruz. Düzen partileri toplumsal taleplerimize gerçekçi çözüm üretmekten uzaklar. HDP'de birleşerek demokrasinin gelişiminde etkin bir toplumsal özne olmak istiyoruz. Demokrasiden ve özgürlüklerden yana tüm kesimleri demokrasi yürüyüşüne güç katmaya davet ediyoruz."

ATALAN: DİKTATÖRLÜĞE, STATÜKOYA VE IRKÇILIĞA KARŞI PROJE

Batman Milletvekili Adayı Atalan ise "Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde canlarını hiç çekinmeden veren binlerce isimsiz kahramanın bıraktığı miras üzerinde mücadele ettiğimizin farkındayım. Bu mücadelenin gereğini layıkıyla yerine getireceğiz" dedi.

HDP'nin bu süreçte önemli ve her toplumsal kesimin savunması gereken bir mevzi olduğuna dikkat çeken Atalan, "HDP Türkiye'de demokratikleşmenin tek garantisidir. AKP diktatörlüğüne, CHP'nin statükoculuğuna ve MHP ırkçılığına karşı kardeşliği ve eşitliği pratikleştirecek bir Yeni Yaşam projesidir. Bu yeni yaşam projesine tüm toplumsal katmanların güç vermesi gerekir" diye ekledi.

BAYDEMİR: HDP'NİN KAPSAYICILIĞINI HAZMEDEMİYORLAR

Urfa Milletvekili Adayı Baydemir de HDP'nin halkları ortaklaştıracak bir zemin sunduğunu söyledi. AKP'nin yarattığı son günlerdeki provokasyonlara işaret eden Baydemir, "HDP'nin bu kapsayıcılığını hazmedemeyen inkarcı egemen güçler, ülke topraklarına eskiden yaptıkları gibi yine kin ve nefret tohumlarını ekmeye, halkların birbirlerine yakınlaşmasını engellemeye çalışmaktadır" dedi.

"Demokratik mücadele yöntemiyle yolumuzu açarak halkların ortak yaşam sistemini inşa edeceğiz" mesajını veren Baydemir, şöyle devam etti: "Her bir birey bu mücadeleye mutlaka katılmalıdır. Oyuna ve tercihine sahip çıkmalıdır. Avrupa'da yaşayan halklarımız ilk kez kendi iradelerini ülke siyasetine yansıtma imkanını bulacaklardır. Bu iradelerini de ülkede demokrasinin gelişmesi noktasında kullanacaklarından kuşku duymuyorum."

Etkinlik, "Biji Serok Apo" ve "Şehit namırın" sloganlarıyla son buldu.