HDP’li adaylar Eruh’ta seçim bürosu açtı

HDP Siirt milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında, Eruh’un (Dih) ilçesinde de seçim borusu açtı.

HDP Siirt milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında, Eruh’un (Dih) ilçesinde de seçim borusu açtı. Seçim bürosu açılışına sarı, kırmızı ve yeşil kefiler gelen kadınların yanı sıra, HDP Siirt milletvekili adayları Profesör Kadri Yıldırım, İsmail Aydın, HDP, DBP İl ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri katıldı. Ey Raqip marşıyla başlanan büro açılışında, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ardından HDP İlçe yöneticileri kısa konuşmalar yatı.

‘ERUH’TAKİ İLK KIVILCIM HDP DALGASIYLA BÜYÜYOR’

HDP Siirt milletvekili adayı İsmail Aydın, Kürt özgürlük hareketinin ilk kıvılcımlarının olduğu ilçede bulunmaktan büyük onur ve duyduğunu ifade etti. Aydın, Eruh’ta atılan ilk kurşunla başlayan özgürlük yürüyüşünün dalgalarının gittikçe büyüdüğünü belirtti. Kürt özgürlük hareketini yaktığı ateş etrafından şu anda Arap, Boşnak, Laz, Ermeni gibi birçok halkın aydınlandığını dile getiren Aydın, “Kürt özgürlük hareketi devletin karanlık yüzünü ortaya koydu. Devletin karanlık yüzünü temsil eden vali ve kaymakamlar, bu seçimlerde halkı gene iş üzerinden vaatler vererek kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

Kadri Yıldırım ise, “Agit komutanın kanı üzerinden AKP’ye oy verenler cehenneme gidecekler” diyerek sözlerine başladı. Bugüne kadar birçok cemaat ve devlet erkanı karşısında Kürt halkının önderliğine ihanet etmediğini söyledi.

Ermeni soykırımının 100’cü yılında yine Ermenilerin katledildiğin belirten Yıldırım, “Ermeni katliamında bizimle oynadılar. Birbirimizi katlettik” diyerek Ermeni halkından özür diledi.

‘EY KÜRDİSTANİ MELE VE ŞEYHLER, HALKINIZA İHANET ETMEYİ BIRAKIN’

Eruh ilçesi geçmişten günümüze birçok inancın ve halkların kardeşçe yaşadığın bir ilçe olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Meleye Ciziri’nin yaktığı çiranın ışığıyla yarınlara yürüyoruz. Ey Kürdistani mele ve şeyhler halkınıza karşı ihanet içinde olmayı bırakın. Ahmede Xanê, Seyit Rıza, Şex Saitlerin diniyle yürüyün. Kürt Halk Önderi ve HDP de bu dinini arkasındadır. AKP halkla karşı sahte dini kullanarak insanları sarhoş ediyor. IŞİD de bu şekilde dini suiistimal ediyor” diyerek çocukların geleceği için her kesin HDP’ye destek vermesini istedi.

HDP milletvekili adayların halaya durmasıyla etkinlik sona erdi.

...