HDP’li adaylar ‘Yeni Yaşam’ projesiyle çalışmalarını sürdürüyor

HDP’li adaylar Muş, Ardahan, İzmir, Urfa, Antep, Bursa ve Yalova'da seçmeni ile buluştu. Adaylar, halkın gücüyle yürütülen çalışmalar sonucunda büyüyen HDP'nin karşısında AKP'nin ise küçüleceğini söyledi.

HDP milletvekili adayları, “Yeni yaşam” projesiyle seçim çalışmalarını yürütüyor. HDP’li adaylar Muş, Ardahan, İzmir, Urfa, Antep, Bursa ve Yalova'da seçmeni ile buluştu. Adaylar, halkın gücüyle yürütülen çalışmalar sonucunda büyüyen HDP'nin karşısında AKP'nin ise küçüleceğini söyledi. 

MUŞ

HDP Muş milletvekili adayları Burcu Çelik Özkan, Ahmet Yıldırım ve Mensur Işık, seçim çalışmaları kapsamında merkezde bulunan İstasyon Mahallesi'ndeki esnafları ziyaret etti. HDP ve DBP il yöneticilerinin de eşlik ettiği adaylar, esnafın sıcak ilgisiyle karşılandı. Ziyaretin ardından kısa bir konuşma yapan HDP Muş Milletvekili Adayı Burcu Çelik Özkan, bir haftayı aşkın süredir kent halkı ve esnafı ile iç içe olduklarını ve halkın kendilerini gittikleri her yerde çok sıcak karşıladığını dile getirdi. Halkın HDP adaylarına gösterdiği yoğun ilginin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyleyen Özkan, "Muş'ta 3 adayımızı da Meclis'e taşımayacağımıza inanıyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızı hızlandıracağız. Halkın ilgisi de gösteriyor ki bu çok zor bir şey değil. Sadece çok çalışmamız gerekiyor" ifadesinde bulundu. 

ARDAHAN

HDP Ardahan milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında halk ile bir araya gelmeye devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Alevilerin yoğunlukta yaşadığı Ardahan'ın Dama ilçesinde bir kahvede toplantı düzenlendi. Toplantıya, HDP Ardahan milletvekili adayları Arzu Moco ile Taşkın Aktaş'ın yanı sıra onlarca kişi katıldı. Toplantıda konuşan Moco, HDP'nin yükselişinin aynı zamanda AKP'nin rantını durdurma anlamına geleceğine vurgu yaptı. AKP'nin Tendürek provokasyonuyla batıda HDP'nin oylarını düşürmeyi amaçladığını dile getiren Moco, AKP'nin amacına ulaşamadığını söyledi.

İZMİR 

HDP İzmir milletvekili adayları Eylem Yıldız, Ertuğrul Kürkçü, Zeki Gül ve Müslüm Doğan, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur'un da eşliğiyle, seçim çalışmaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kürkçü, Türkiye'deki değişimde İzmirlilerin rolüne işaret etti. Kürkçü, 7 Haziran'da HDP'nin kazanacağı başarıyla 2019 yerel seçimlerinde İzmir'de güçlü bir rakip olacaklarını söyledi. Ardından konuşan İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "Takdir İzmir halkınındır. İzmir halkı ne derse o olur" dedi. Kocaoğlu, HDP'li adaylara başarılar diledi.

URFA

HDP Urfa Milletvekili Adayı Serhat Dicle Yüksel, Viranşehir'de seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında cuma pazarında esnaflarla bir araya gelen Yüksel'e, HDP ilçe eşbaşkanları Ayşe Sürücü ve Tamer Şenbayram ile HDP'li yöneticiler eşlik etti. Pazar yerindeki esnaflarla tek tek konuşup sorunlarını dinleyen Yüksel, destek isteyerek, "Artık halkımızın güçlü bir partisi var. Şengal'de, Kobanê'de yaşananlara şahit oldunuz. Buna sizler dur diyeceksiniz. Sizin gücünüz ile değişim başlayacak. Tüm kesimleri kucaklayan tek parti HDP'dir. HDP halkın partisidir ve sizlerin desteğine ihtiyacı var. Tek gücümüz sizlersiniz. Sizlerle imkânsızları başarabiliriz" dedi. Ardından Ceylanpınar Caddesi'ndeki esnafları ziyaret eden Yüksel ve beraberindekiler, esnafın yoğun ilgisi ile karşılandı. Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezi'ne geçen Yüksel, merkezde düzenlenen kitap fuarının açılışını yaptı. 

ANTEP 

HDP Antep milletvekili adayları Mahmut Fermanoğlu ve Recai Yılmaz, Şahinbey ilçesine bağlı Vatan Mahallesi'nde esnafı ziyaret etti. HDP ve DBP'lilerin eşlik ettiği adaylar, mahalle halkı tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı. HDP'li adaylar mahalle esnafının taleplerini dinleyip, yurttaşlara kentin sorunlarının çözümü için kolları sıvadıklarını belirtti. 

HDP'nin diğer milletvekili adayları Mahmut Toğrul, Berivan Özpolat ve Mecit Bozkurt ise Şehitkamil ilçesi Kocatepe Mahallesi'nde esnafı ziyaret etti. Mahalleli ve esnaflar tarafından ilgiyle karşılanan adaylar, esnaftan destek sözü aldı. Mahallede bir kadın kuaförüne davet edilen Özpolat, partilerinin seçim beyannamesine dikkat çekerek, bir kadın partisi olduklarını ve en çok ta kadınların HDP'yi desteklemesi gerektiğini söyledi. Özpolat, halkın sadece sandıkta değil alanlarda da kendilerine sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı. 

BURSA

HDP Bursa İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında HDP gönüllüleri ve üyeleri ile dayanışma yemeğinde bir araya geldi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in de katıldığı etkinlikte konuşan HDP İl Eşbaşkanı Yüksel Akgün, "Bu günlerde Mustafa Suphi'den Mahir Çayan'a, Deniz Gezmiş'ten Hikmet Kıvılcımlı'ya, oradan Abdullah Öcalan'a 80 yıllık mücadelemizi bir ağacın dalları gibi büyütüyoruz, büyüteceğiz. Kadınları, emekçileri, ezilenleri meclise gönderip, HDP ağacı gibi meclisi de rengârenk yapacağız" dedi.

Konuşma ardından milletvekili adayları tanıtıldı. Aday tanıtımının ardından konuşan Bursa Milletvekili Adayı Asiye Kolçak, işlerinin zor ancak imkansız olmadığına vurgu yaparak, "Çok çalışıp kendimizi anlatmak zorundayız. Meclisteki barajdan önce önümüzdeki psikolojik barajları yıkmalıyız. İşimiz zor ama imkânsız değil. Bütün halklarımız ile birlikte mücadele edip büyüyeceğiz ve engelleri aşıp kazanacağız. HDP büyüdükçe, AKP küçülecek. HDP kazandıkça, AKP kaybedecek" diye konuştu. 

'Tayyip Erdoğan düştü, düşecek'

Koma Dem'in ezgileriyle renklenen etkinliğin kapanış konuşmasını HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken yaptı. Baluken, "Bakın bizler de yoruluyoruz. 20 milletvekili ile 30 milletvekili ile Ortadoğu'nun en büyük özgürlük hareketinin temsiliyetini yapmak zor. Türkiye'nin en büyük demokrasi hareketinin temsiliyetini yapmak zor. Bu iş artık 20 milletvekili ile 30 milletvekili ile olacak iş değil " ifadesinde bulundu.

Erdoğan ve AKP iktidarının gün geçtikçe güç kaybettiğine ve saldırganlaştığına dikkat çeken Baluken, "Saray'da oturanlar önlerine gelen anketlerle HDP kâbusu görmeye başladı. Anketlerde AKP'nin oyu yüzde 10 düşüyor, HDP yüzde 15'lerde. Birkaç ay önce gözünü Başkanlık hırsı bürümüş olan kişi 'Kobanê düştü düşecek' diyordu. Bugün Bursa'da biz de çok rahat bir şekilde diyoruz ki, Tayyip Erdoğan düştü düşecek" dedi. 

Konuşmasından sonra etkinlik halaylarla sona erdi.

YALOVA

HDP'nin Yalova milletvekili adayları Nizamettin Öztürk ve Aynur Erbay, çalışmaları kapsamında yaşamını yitiren PKK, HPG ve YPG'lilerin aileleri ile bir araya geldi. Kahvaltılı buluşmada konuşan Nizamettin Öztürk, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin Kürtler için taşıdığı anlama işaret ederek, "Kürt halkının özgürlük mücadelesinde canını feda eden şehitlerimiz önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimiz yüz aklarımızdır. Bugün eğer burada bir araya geliyorsak, Türkiye metropollerinde siyaset yapıyorsak ve Türkiye demokrasi güçleri ile bir araya gelerek demokratik mücadele ve ortak paydada buluşuyorsak şehitlerimiz sayesindedir. Önümüzde bir seçim var şimdiye kadar elde edilmiş kazanımların daha da yükseltilmesi, bir bütün olarak Türkiye halklarının kucaklanması, şehitlerimizin arzusu olduğuna inanmaktayız. 7 Haziran seçim başarımızı şehitlerimizin anısına armağan edeceğiz" diye konuştu.

YÜKSEKOVA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Dize Mahalle Meclisi, Halk Evi'nde yaptığı basın toplantısı ile seçim çalışmalarının startını verdiğini duyurdu. Toplantıya, Mahalle Meclisi'nin eşbaşkanları, Belediye Meclis, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Tüm-Bel Sen temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı. Toplantıda konuşan Yüksekova Belediye Meclis Üyesi Necdat Doğan, "AKP'nin barajını, AKP'nin kafasında parçalamak için meclis olarak seçim çalışmalarının startını verdik" dedi. AKP'nin "başkanlık" iddiasıyla seçime girdiğini dile getiren Doğan, "HDP'nin ise demokratik Türkiye, Kürt sorunun çözümünü, gençlerin ölmemesini ve demokratik özerklik temelinde bir gelecek istiyor" diye konuştu. 

IĞDIR 

HDP Iğdır İl Örgütü, kentte yarın yapılacak aday tanıtım mitinginin hazırlıklarına ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, HDP Iğdır il eşbaşkanları Cesim Katar ve Dilber Turan, merkez İlçe Eşbaşkanı Nurcan Paran katıldı. Hazırlıklara ilişkin bilgi veren Katar, yarın HDP adaylarının saat 10.00'da Digor kavşağında kitlesel bir şekilde karşılayıp, daha sonra adayların halkı selamlamak için Tuzluca ilçesine geçeceklerini söyledi. Katar, selamlamanın ardından adayların Iğdır merkeze geçecek adayların DBP il binasında seçmeni ile bir araya geleceğini belirterek, herkesi yapılacak etkinliğe davet etti.