HDP'liler Mannheim'de seçim paneli düzenledi-YENİLENDİ

Mannheim kentinde HDP'liler tarafından düzenlenen panelde, 7 Haziran'da AKP diktatörlüğüne karşı destan yazılacağı vurgulanırken, "Daha çok çalışıp insanları HDP'ye oy vermeye ikna etmeliyiz" çağrısı yapıldı.

Mannheim kentinde HDP'liler tarafından düzenlenen panelde, 7 Haziran'da AKP diktatörlüğüne karşı destan yazılacağı vurgulanırken, "Daha çok çalışıp insanları HDP'ye oy vermeye ikna etmeliyiz" çağrısı yapıldı.
Almanya'nın Mannheim kentinde HDP bileşenleri tarafından 7 Haziran'daki genel seçimler üzerine bir panel organize edildi. ATİF lokalinde düzenlenen panele Lugdiwsafin Demokratik Kürt Toplum Merkezi, AGİF, ATİF ve ADHF üyeleri katıldı.

'HERKES ELİNDEN GELENİ YAPMALI'

AGİF ve SKB adına konuşan Ayşe Yumlu Yeter, "HDP ötekileştirilenlerin partisi ve tek alternatif olarak yola çıkıyor. Ne Ergenekon ne Fethullahçılar ne de AKP halkların bir araya gelmesini istiyor. Halkların sorunları karşısında çözümsüz kalmışlardır" dedi.
Yeter, kadın mücadelesinin de büyüdüğünü ve kadınların HDP'de buluştuğunu ifade etti.
ATİF temsilcisi ise sol-sosyalistler için önemli bir dönemden geçildiğine işaret ederek, "Herkes bu dönemde elinden geleni yapmalıdır. Her ne olursa olsun, mücadele ruhumuz zafere götürecektir. Bu seçimler artık yeni yaşamın adı olacak, bunun için daha çok çalışıp insanları HDP'ye oy vermeye ikna etmeliyiz" şeklinde konuştu.
Seçimlerin esas mücadele alanlarını güçlendiren bir çalışma alanı olarak aldıklarını vurgulayan ADHF temsilcisi de, "tüm çalışmalarımızı dostlarımızla bu bilinçle her alanda mücadeleyi gerici güçleri parçalama ve geriletme temelinde, ilerici, sosyalist, devrimci, demokrat, yurtsever, güçlerin, ortaklaştığı HDP’ye güç vermeye ve bu bilinçle barajları yıkmaya çağırıyoruz" diye belirtti.

'7 HAZİRAN'DA DESTAN YAZABİLİRİZ'

Panelde NAV-DEM adına söz alan Ramazan Özüak ise şunları kaydetti: "Bu seçimler Türkiye ve Kürdistan'da elli yıllık verilen emeğin mücadelesi olacaktır. Hem Kürt hem de sol-sosyalist devrimciler açısından bu seçimler adeta bir sınav niteliğindedir. Bizler nasıl birlikte Kobanê'de destan yazdıysak, şimdi bir destan da 7 Haziran'da HDP için yazabiliriz. Avrupa'da yaşayan sol-sosyalistler ve Kürtler Türkiye'deki saltanatı yıkmak ve AKP diktatörlüğüne karşı büyük bir mücadele azmi içinde olmalıyız."