HDP’nin Roman Adayı İzmitlilerle buluştu: HDP’yi savunacağız

Roman asıllı HDP Edirne milletvekili adayı Sedat Zımba, Kocaeli’nde yaşayan Romanları ziyaret etti.

Roman asıllı HDP Edirne milletvekili adayı Sedat Zımba, Kocaeli’nde yaşayan Romanları ziyaret etti.

Roman asıllı HDP Edirne milletvekili adayı Sedat Zımba ve HDP Kocaeli milletvekili adayı Sinan Odabaş, Roman dernek yöneticileri ve roman mahallelerini ziyaret etti. İlk olarak Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonuna bağlı Kocaeli Roman Kültür Eğitim Derneği Başkanı Fehmi Acar ile görüşen adaylar sıcak bir şekilde karşılandı. Burada konuşan Kocaeli Roman Kültür Eğitim Derneği Başkanı Fehmi Acar, Roman olduklarından kaynaklı dışlanan bir halk olduklarını söyleyerek, “Bize hırsız demeyen, bize tek ırk, tek dil, tek dini dayatan sistem partilerine karşı haklarımızı güvence altına alacak olan HDP’yi savunacağız” dedi.

Ziyaret sırasında konuşan Edirne milletvekili adayı Sedat Zımba, eğitim, sağlık, barınma gibi en temel haklarının kısıtlandığını söyleyerek “Kentsel dönüşüm adı altında evlerimizi yıkıyorlar, bizi şehrin uzağındaki TOKİ konutlarına hapsetmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Ardından ağırlıklı olarak Romanların yaşadığı, İzmit’e bağlı Kireç Ocakları Mahallesi’nde halk ile buluştu. Burada konuşan Zımba şunları belirtti: “Bu ülkede devlet bize çingene deyip hiçbir gücü vermedi. Biz bütün insanlarla aynı oranda değer veren, insanca yaşamımızı savunmak için HDP’ye oy veriyoruz.”

HDP Kocaeli milletvekili adayı Sinan Odabaş, bugüne kadarki bütün iktidarların halkı ezdiğini belirtti. Türkiye’deki tüm devrimci sosyalistlerin birleştiğini ve HDP’de buluştuğunu söyleyerek bu devletin en korktuğu şeyin halkın kendi kendini yönetmesi olduğunu ve seçim barajının bu yüzden konulduğunu söyledi.

...