HDP'nin Siirt adayları dayanışma yemeğine katıldı

HDP'nin Siirt milletvekili adayları için tanıtım ve dayanışma yemeği düzenlendi. Etkinlikte konuşan adaylar, seçimlerin Türkiye ve Kürdistan'daki en önemli seçim olduğunu ve AKP ile HDP arasında geçeceğini vurguladı.

HDP'nin Siirt milletvekili adayları için tanıtım ve dayanışma yemeği düzenlendi. Etkinlikte konuşan adaylar, seçimlerin Türkiye ve Kürdistan'daki en önemli seçim olduğunu ve AKP ile HDP arasında geçeceğini vurguladı. DBP Eş Genel Başkanı Ayna ise AKP provokasyonlarına dikkat çekerek, "Ölümüne sandıklarımıza sahip çıkacağız" mesajını verdi.
HDP Siirt İl Örgütü, HDP milletvekili adayları için tanıtım ve dayanışma yemeği düzenledi. Etkinliğe, Siirt Milletvekili adayları Hatice Sevim Tekin, Profesör. Dr. Kadri Yıldırım, İsmail Aydın, DBP Eş Başkanı Emine Ayna, HDP, DBP il örgütleri, belediye eş başkanlarının yanı sıra birçok sivil toplum örgütü katıldı.

AYDIN: HDP İLE AKP ARASINDA GEÇECEK

HDP Adayı İsmail Aydın, 7 Haziran'da Türkiye ve Kürdistan'daki en önemli seçimin yapılacağına dikkat çekerek, "Ortadoğu’da süren ateşi söndürmek ve ülkede tüm halklarla özgürce yaşamayı önümüze koyduk. Bu seçimler, HDP ile AKP arasında geçecek. Tüm halkların bu seçimlerde HDP’ye destek olmasını istiyoruz" dedi.
HDP Adayı Hatice Sevim Tekin ise "Türkiye’yi demokratik ulusa çevirmek için çok az bir süre kaldı" ifadesini kullanarak, "Tüm halkların bütünlüğüyle, 7 Haziran’da Siirt'ten cevap vereceğiz. Demokratik, özgür bir yaşam için HDP desteklenmeli" dedi.

'KARDEŞLİK DE BARAJIN ALTINDA KALIR'

HDP Adayı, Prof. Dr. Kadri Yıldırım da, "HDP milletvekili adayı olmak bir ayrıcalıktır. HDP haram lokma kapısı değildir. Biri yanlışlıkla dahi olsa bu kapıyı çalarsa bu lokma boğazlarından geçemeyecek" dedi. Konuşmasında HDP’nin baraj sorununun olmadığına değinen Yıldırım, "Ama HDP’nin barajın altında kalması durumunda HDP ile oluşturulmuş olan halkların kardeşliği de barajın altında kalacak. Ve diktatörler barajı geçecek. Bunun için 7 Haziran’da seçimlere giderken 'Kobanê düştü düşecek' diyenlere destek verirsek vicdansızlık yapmış olacağız" şeklinde konuştu.

AYNA: AKP ÖLDÜRMEK İSTEDİ, GERİLLA ASKERİ VE SİVİLİ KORUDU

DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, artık bireysel kimliklerinin ötesinde siyasal kimlikleriyle seçime katıldıklarını vurgulayarak, "Biz bu coğrafyanın ortağıyız. İrademiz de ortak olacak. Bunu kabul etmek zorundasınız" dedi.
Ağrı'da AKP hükümetinin provokasyona başvurarak askerleri de ölüme gönderdiğine dikkat çeken Ayna, "Bu filmler sahnelenmeye devam edecek. Yazdıkları senaryoların hayat bulacağına o kadar eminler ki, provokasyondan önce miting alanlarında Erdoğan haber veriyor. Ama bu provokasyona karşı gerilla, askeri ve sivilleri korumak için canını feda etti. Biz de ölümüne sandıklarımıza sahip çıkacağız" diye konuştu.
 

...