HDP seçim bürosu açılışı mitinge dönüştü

HDP Van Seçim Bürosu binlerce kişinin katıldığı kitlesel bir törenle açıldı. Törende konuşan HDP Van İl Eş Başkanı M. Veysi Dilekçi, tüm Türkiye halklarına HDP çatısı altında birleşme çağrısında bulundu.

Halkın Demokratik Partisi (HDP) Van Seçim Bürosu binlerce kişinin katıldığı kitlesel bir törenle açıldı. Törende konuşan HDP Van İl Eş Başkanı M. Veysi Dilekçi, tüm Türkiye halklarına HDP çatısı altında birleşme çağrısında bulundu.

ERBANE İLE YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

İlçe seçim bürolarının açılışını tamamlayan HDP Van İl Örgütü, bugün de Van Beşyol’da merkezi seçim bürosunu açtı. Seçim bürosunun açılışı nedeniyle aralarında HDP Van İl Eş Başkanı ve milletvekili adaylarının bulunduğu yüzlerce kişi Erbane çalarak Beşyol Meydanına kadar yürüdü.  Açılış törenine HDP Van Milletvekilleri Kemal Aktaş, Nazmi Gür, DBP ve HDP İl Eş Başkanları, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ve İlçe Belediye Eş Başkanları katıldı.

KİTLE HALAYLAR ÇEKEREK BÜRONUN AÇILIŞINI KUTLADI

Beşyol kavşağında bulunan Rus Pazarı yanında yer alan seçim irtibat bürosu açılışı öncesi bir araya gelen binler, seçim otobüsünde çalınan müziklere eşlik ederek halay çekti. Burada kitle tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılanan adaylar daha sonra seçim otobüsüne geçti. Barış ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından HDP’li adaylara seçim otobüsüne çıkarak halkı selamladı.

“TÜM HALKLARI HDP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞMEYE ÇAĞIRIYORUM”

Saygı duruşunun ardından konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, bugün burada demokrasiye, barışa ve özgürlüğe giden bir kapının açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti.  HDP olarak ülkenin her kesimine barışı ve kardeşliğe götürmek için yola çıktıklarını dile getiren Dilekçi, bu kervana tüm Türkiye halklarını davet ederek HDP saflarında birleşmeye çağırdı.

Açılış töreni seçim bürosu kurdelesinin kesilmesi ve çekilen halaylarla son buldu.

...