HDP Sözcüsü Bilgen’e 25 yıla kadar hapis istemi

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında 11 yıldan 25,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) 2014 yılı Ekim ayında DAİŞ saldırısı altında olan Kobanê için yaptığı çağrıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 31 Ocak’ta Amed’de tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen hakkında 11 yıldan 25,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 64 sayfalık iddianamede Bilgen, "örgüt üyesi olmak", "Suç işlemeye alenen tahrik etme” ve “halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma, toplantı ve yürüyüşün zorla dağıtılması" iddiaları ile suçlanıyor. 

Soruşturma kapsamında 29 Ocak’ta Ankara’da gözaltına alınan Bilgen getirildiği Amed’de serbest bırakılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine 31 Ocak’ta yeniden gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Bilgen, hâkimlik sorgusu sürdüğü sırada AKP-MHP medyası “HDP’li vekil Ayhan Bilgen tutuklandı” başlıklı haberlerini “Son Dakika” olarak servis etmişti.