HDP Van İl Örgütü: Yüksekdağ irademizdir

HDP Van İl Örgütü, Eş Genel Başkan Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesini protesto etti.

HDP Van İl Örgütü,  Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesini düzenlediği basın toplantısı ile protesto etti. Partinin il binasındaki basın toplantısına HDP Van il eş başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkanı Ayhan Aygün, HDP PM Üyesi Abdurrahman Doğar, Özgür Zeydanoğlu, il-ilçe örgütleri, Barış Anneleri, TJA aktivistleri ve halk katıldı.

Basın toplantısında konuşan HDP İl Yöneticisi Leyla Işık, "Meclis kürsüsünde de eşitliği, kardeşliği, adaleti ve özgürlüğü savunan Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesi milyonların iradesine vurulmuş bir darbedir” dedi.

'TESLİM ALAMAYACAKLAR'

Her gün bir HDP vekilinin gözaltına alınması ya da tutuklanmasıyla HDP’nin Meclis ve sokağın dışına itilmeye çalışıldığını kaydeden Işık, “Kürt halkına yapılan saldırılara sessiz kalmayan ve Rojava Devrimi’ni savunan; işçilerin, kadınların, gençlerin, katliam mağduru ailelerin ve tüm ezilenlerin yanında olan Figen Yüksekdağ’ın esir alınması gibi vekilliğinin düşürülmesi de tesadüf değildir" diye konuştu.

Işık, Meclis'ten geçirilen anayasa değişiklik paketini AKP ve MHP’nin seçmenine bile anlatmakta zorlandığını vurguladı.

Kürt halkının ve seçilmişlerin teslim alınamayacağını vurgulayan Işık, "Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesine 'Hayır' demeye ve tepki göstermeye çağırıyoruz. Saray hukukunun verdiği cezalar da vekilliğin düşürülmesi de hükümsüzdür! Figen Yüksekdağ irademizdir" diyerek konuşmasını bitirdi.