HDP'ye dönük Faşist provokasyon sürüyor

Hatay’ın Reyhanlı ve Rize’nin Fındıklı ilçelerinde HDP seçim bürolarına saldıran devlet destekli faşistler seçim ortamını provake etmeye devam ediyor

Hatay’ın Reyhanlı ve Rize’nin Fındıklı ilçelerinde HDP seçim bürolarına saldıran devlet destekli faşistler seçim ortamını provake etmeye devam ediyor. Saldırılara Türk polisinin müdahale etmemesi dikkat çekiyor.

REYHANLIDA FAŞİSTLER PROVAKASYON PEŞİNDE

Reyhanlı'da HDP'nin seçim bürosu önündeki bayrakları indirmek isteyen kişiler, sosyal medya üzerinde başlattıkları kampanyalar ile HDP'ye dönük provokatif tehditlerde bulunuyor.

Türkiye'de, iki aydan az bir süre kalan 7 Haziran genel seçimlerine "Yeni Yaşam" çağrısıyla girecek olan HDP'nin halklarda yarattığı umudu hazmedemeyen kesimler, provokasyonlar için kolları sıvamaya devam ediyor. Antalya-Serik İlçe Örgütü, Genel Merkez ve Rize-Fındıklı'da partinin seçim bürosuna dönük gelişen saldırılarla bu kez Hatay Reyhanlı'da karşılaşıldı.

Partinin açtığı seçim bürosuna asılı bulunan parti bayrakları güpegündüz indirilmek istendi. Sosyal medya üzerinde "Hatay/Reyhanlı'da HDP'yi istemiyoruz" isimli sayfa kurarak, HDP'ye dönük ırkçı söylemlerde bulunan kişiler, HDP'ye dönük provokasyonları kışkırtarak, HDP bürolarına saldırı çağrılarında bulunuyor.

POLİSİN GÖZÜ ÖNÜNDE SALDIRI

Sosyal medyada paylaştığı video ve fotoğraflar ile HDP bayraklarını Reyhanlı'da astırmayacağını yazan Faik Ezgi isimli şahıs, "buna hakkın yok" yönünde aldığı karşılığa rağmen sayfasına "Ben sökerim, ben de bu bayrakları buraya astırmam" diye yazıp, tehditler savurdu.

Yurttaşların gözü önünde bayrakları indirmeye çalışan Ezgi ve arkadaşlarına müdahale eden partililerin sağduyulu davranmaları sonucu olay büyümüzken, ırkçı grup temsilcilikten uzaklaştırıldı. Ancak bununla yetinmeyen Ezgi ve beraberindekilerin bayrakları indirmek için tekrar bir girişimde bulunduğu ve büronun karşısında bulunan bir alana da provokasyon yaratmak amacıyla Atatürk baskılı Türk bayrağı astığı belirtildi.

HDP'ye ait bayrakların bir kısmını indiren söz konusu şahıslara dönük polis tarafından herhangi bir işlem başlatılmazken, HDP temsilciliği ile HDP'ye destek veren Çerkez Derneği etrafında güvenlik önlemi aldığı belirtildi.

FINDIKLIDA HDP BÜROSUNA GECE KUNDAKLAMA GİRİŞİMİ

Rize'nin Fındıklı ilçesinde HDP'nin seçim irtibat bürosuna saldırı düzenlendi. Gece saat 03.00 sıralarında seçim bürosunun camını kıran saldırganlar içeriye yanıcı madde atarak yaktı. Büroda çıkan yangını fark eden bina sakinleri yangına kendi imkanları ile müdahalede bulunarak söndürdü. Çıkan yangında büroda maddi hasar meydana geldi.

Saldırıya dair bilgi veren HDP Rize Milletvekili Adayı Turgay Köse, "Gece saat 04.00 dolayında Fındıklı Emniyeti Müdürlüğü telefonla aranarak seçim bürosunda yangın çıktığı haberini verildi ve seçim bürosuna gelmemi istendi. Olay yerine geldiğimde yangın söndürülmüş olay yeri inceleme ekipleri inceleme yapıyordu" dedi. Saldırının başta Ankara ve Serik olmak üzere birçok yerde gerçekleşen saldırılardan bağımsız olmadığını belirten Köse, "Başbakan, Cumhurbaşkanı konuştukça seçim bürolarımız saldırıya uğramaktadır. Dört gün önce yine seçim bürosunun giriş kapısına tehdit içerikli mektup bırakılmış, dışarıya astığımız parti bayrakları ise indirilmişti. Konuyla ilgili her türlü başvuru yapılmasına ve bizzat ilçe kaymakamıyla görüşmemize rağmen yetersiz tedbirlerden dolayı bu olay gerçekleşmiştir. Yapılan saldırı kesinlikle münferit bir olay değil tasarlanarak gerçekleşmiştir" diye konuştu.