Hewlêr’deki Alman askerleri saldırı riski altındaymış!

DAİŞ çeteleriyle mücadelede peşmerge güçlerini eğitmek amacıyla Güney Kürdistan’a giden Alman askerlerinin saldırı riski altında olduğu öne sürüldü. Askeri yazışmaları yayınlayan Alman Der Spiegel dergisi Hewlêr’de durumun gergin olduğunu yazdı.

Geçtiğimiz Ocak ayında Alman Federal Meclisi’nde DAİŞ çeteleriyle mücadelede peşmerge güçlerini eğitmek amacıyla Güney Kürdistan’a 100 askerin gönderilmesine izin veren tezkereyi kabul edilmişti. Şubat ayının başından itibaren Almanya Güney Kürdistan’ın Hewlêr havaalanı yakınlarında bulunan peşmerge eğitim merkezine 29 asker gönderdi.

Alman haber dergisi Der Spiegel’in internet sitesinde yer alan bir habere göre ise Güney Kürdistan’daki Alman askerleri DAİŞ çetelerinin saldırı riski altında. Almanya’nın DAİŞ’ye yönelik hava saldırılarına katılmaması rağmen son aylarda peşmergeyi “eğit-donat” çalışmalarına katıldığı için DAİŞ’in hedefleri arasında olduğu belirtiliyor.

Alman askeri kaynaklar arasında yapılan iç yazışmalara yansıyan bilgileri yayınlayan Der Spiegel “Bölgedeki Alman askerlerine yönelik terörist bir saldırı riski giderek artıyor” bilgisini verdi. Yazışmalarda Hewlêr’deki durum için ise “gergin” ifadesi kullanıldığı aktarıldı.

Batılı ülkelerin katılımı ve Almanya’nın öncülüğünde Hewlêr’de peşmerge güçlerinin eğitileceği Kürdistan Eğitim Koordinasyon Merkezi’nin kurulması hedefleniyor. Almanya’nın yanı sıra İtalya ve Hollandalı askerler de peşmergeyi eğitiyor.