İstanbul'da halk Kartal Meydanı'na yürüyor

İstanbul'daki Newroz kutlamasına katılmak isteyen halkın ellerinde 'Hayır' yazılı flamalarla Kartal Meydanı'na gidişi sürüyor.

Mutlaka kazanacağız” sloganıyla İstanbul Kartal Meydanı’nda toplanmaya başlayan halk, Newroz Ateşi’ni direniş havasıyla harmanlıyor. 7’den 70’e her yaştan insanın akın ettiği Newroz alanında direniş sloganları yükseliyor.

İstanbul'daki Newroz'u kutlamak amaçıyla kitle sabahın ereken saatlerinden itibaren, Kartal Meydanı’na akın ediyor. 

Newroz’un kutlanacağı alan, gece saatlerinden itibaren polis ablukasına alınırken, alana iki noktadan girişler gerçekleştiriliyor.

Her renkten yöresel kıyafetler giyen halk, sloganlar ve zafer işaretleri eşliğinde alana geliyor. Alanda kurulan platformdan çalınan direniş ezgileri eşliğinde kapılarda bekleyen halk Newroz halayına durmaya başladı. 

Alana kurulan platformdaki dev led ekranlara “Biz kazanacağız. Newroz piroz be!” yazısı eşliğinde Newroz ateşi yansıtıldı.

Alanın birçok noktasında “Güdümlü meclis mi olur?”, “Bağımlı mahkemeler mi olur”, “Başkansız, savaşsız, OHAL’siz ve tecavüzsüz demokratik cumhuriyet”, “Kadın direnişi ile özgürlük kazanacak” pankartları asılırken, alana giren halkın ellerinde ise “Hayır” yazılı dövizlerle bulunuyor.

Sarı, kırmızı, yeşil kuşanan kadınların alandaki çokluğu göze çarparken, her yaşta insanın alana gelişi sürüyor. Alan girişlerinde kurulan standlarda HDP’liler tarafından 16 Nisan referandumu için müşahit isimleri alınıyor. Alanın etrafına erken saatlerde seyyar satıcılar tezgahlarını açarken, alan etrafında ise sarı, kırmızı ve yeşil renklerle süslenen süs eşyaları satılıyor.

Alanda 400’ü aşkın HDP’li görevli bulunurken, alan halkın akını ise devam ediyor.