İsveç’te DAİŞ ve Türk devleti protesto edildi

Halk ve insanlık düşmanı DAİŞ ile ona destek veren Türk devleti İsveç’in Avesta ve Uppsala illerinde düzenlenen gösterilerde protesto edildi.

Halk ve insanlık düşmanı DAİŞ ile ona destek veren Türk devleti İsveç’in Avesta ve Uppsala illerinde düzenlenen gösterilerde protesto edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezleri tarafından örgütlenen ve PKK, YPG, KCK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın portelerinin taşındığı gösterilerde, DAİŞ saldırıları kınandı ve Türk devletinin DAİŞ çetelerine verdiği desteği kesmesi talep edildi.

Başta Birleşmiş Milletler ve AB olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşlara Türkiye’nin DAİŞ’a destek vermesini engellemeleri için ekonomik ve politik önlemler almaları çağrılarında bulunuldu.

Eylemler yerel basında da yer aldı. Dala Demokraten adındaki yerel gazeteye açıklamalarda bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nden Aziz Aydeniz, Kobanê’de DAİŞ çetelerinin gerilla kıyafetleri giyerek sivillere yönelik katliamlar gerçekleştirdiklerini hatırlattıktan sonra, “Türkiye Kürtlere saldıran kadın ve çocukları katleden bu çetelere destek veriyor” diyerek AKP ve Türk devletine olan tepkisini dile getirdi.

Avesta ilinde Myr sokağında bir araya gelen Kürdistanlılar, DAİŞ ve Türk devletini protesto eden sloganlar atarak Lilla Meydanı’na yürüdüler.

Dün akşam saatlerinde de Uppsala ilinde yapılan gösteride de DAİŞ ve AKP protesto edildi. Stor Meydan’da toplanan Kürdistranlılar ve dostları, DAİŞ çeteleri ve ona destek veren AKP Hükümeti’ni kınayan pankrat ve dovizler taşıdılar ve aynı içerikte sloganlar attılar.